Home  |  Zdravlje  |  Nenadu i Marini je i dalje neophodna naša pomoć
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

23. 08. 2018. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Nenadu i Marini je i dalje neophodna naša pomoć

Nenadu Ristiću, docentu na Građevinsko - arhitektonskom fakultetu u Nišu koji se leči od retke vrste limfoma, potrebna je i dalje naša pomoć kako bi mogao da privede lečenje kraju i pobedi opaku bolest.

U apelu za pomoć koji nam je uputila Nenadova supruga Marina, inače i sama bolesna od tumora na mozgu, sa čijim je lečenjem morala da prestane zbog Nenadovog zdravstvenog stanja, on kaže da je dug prema bolnici u Nemačkoj, gde se Nenad lečio, u ovom trenutku 20 000 evra i da porodica jednostavno nema novca da ga vrati. Marinin apel objavljujemo u celosti.

"Poštovani, najpre želim da Vam se zahvalim sto ste objavili tekst o mom suprugu i tako doprineli u prikupljanju novčanih sredstava za njegovo lečenje. Medjutim, mi još uvek nismo izmirili dug prema bolnici u Nemačkoj, koji u ovom trenutku iznosi 20000 evra. Naime, moj suprug, docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, dr Nenad Ristić je maja meseca 2017. godine teško oboleo od retke vrste limfoma koji se zove T lymphoblastic lymphoma. Radi se o vrlo retkoj i agresivnoj vrsti ne-Hočkinovog limfoma, koja pogađa samo 2% obolele populacije i jako je agresivan. Zbog prirode bolesti i veće uspešnosti lečenja u inostranstvu, kontaktirali smo bolnicu Maltezer u Nemačkoj, oni su nam dali uputstva i cenovnik. Preko humanitarne fondacije „Budi human“ počeli smo sa prikupljanjem novca i ubrzo obezbedili potreban iznos za lečenje koje je podrazumevalo transplataciju matičnih ćelija (cena transplatacije sa dodatnom dijagnostikom je iznosila 96000 evra). Svu potrebnu hemioterapiju je primio u Srbiji, ušao je u remisiju i mi smo već krajem oktobra bili u Nemačkoj. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10.11.2017. godine. Sve je prošlo u najboljem redu i vrlo brzo je bio pušten na kućno lečenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, te je opet vraćen u bolnicu. Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno-okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je sa terapijom, koja je jako skupa. Sedam dana lečenja koštalo je 35000 evra. Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo tri nedelje iste. Ukupno 105000 evra za terapiju!

Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije „Budi human“, dug prema bolnici smo sveli na 73000 evra pre nego što smo se vratili u Srbiju početkom februara 2018. godine. U međuvremenu smo taj dug smanjili na 20000 evra. Nakon povratka iz Nemačke obratili smo se i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da nam pomogne u izmirivanju duga za lečenje komplikacije nastale nakon transplatacije matičnih ćelija. Međutim, nismo naišli na razumevanje, iako ne postoji mogućnost da se ova komplikacija leči u Srbiji.

Nažalost, moram dodati da sam i ja bolesna, da mi je 2016. godine oktobra meseca pred porođaj, ustanovljen veliki tumor na mozgu koji je ugrožavao vitalne funkcije. Nakon rizičnog porođaja dobili smo devojčicu, a meni je klasičnom operacijom odstranjen veći deo tumora. Druga faza mog lečenja koja je podrazumevala intervenciju Gama nožem trebalo je da se obavi prošle godine. Međutim, kako sam sve vreme bila uz supruga tokom njegovog lečenja, aktivno učestvovala u prikupljanju novčanih sredstava i brinula o našem malom detetu, ja sam svoje lečenje odložila do daljnjeg. Dalje mogućnosti za prikupljanje novca su nam značajno smanjene. Dug koji imamo prema bolnici u Nemačkoj u velikoj meri komplikuje realizaciju kontrolnih pregleda neophodnih za praćenje toka oporavka mog supruga, dok je dalje odlaganje intervencije Gama nožem na mozgu veoma rizično po moje zdravlje. Najljubaznije Vas molim da nam pomognete u kampanji prikupljanja novca. Unapred zahvalna, Marina Stojanović Ristić". - stoji u apelu ove hrabre mame i supruge.

Svako ko je u mogućnosti da pomogne ovoj mladoj porodici da se izbori sa bolešću može to da učini preko fondacije Budi human, koja sakuplja sredstva za Nenada Ristića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije