Home  |  Zdravlje  |  Nove posteljine i sredstva za higijenu za niško porodilište
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

30. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Nove posteljine i sredstva za higijenu za niško porodilište

U okviru humanirne akcije “Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!“ društveno odgovornih kompanija, Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo KC Niš donirani su kompleti posteljina, paketi za porodilje, kao i deterdženti i sredstva za higijenu u skladu sa potrebama bolnice. Iako veoma zahvalni, u upravi bolnice kažu da filantropija nažalost nije bliska većini onih koji su u mogućnosti da pomažu.

Niškom porodilištu donirane su nove posteljine, paketi za porodillje i sredstva za higijenu, u okviru zajedničke akcije kompanija Henkel i DIS “Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!“. Kako kažu donatori, cilj akcije je stvaranje boljih uslova u porodilištima širom Srbije.

„Želimo da podstaknemo povećanje nataliteta i ono o čemu svi govorimo i protiv čega se borimo je ta bela kuga. Želimo da žene onog momenta kada postanu majke ne razmišljaju o nekim stvarima koje se tiču higijene, posteljine i ostalih stvari već da imaju vremena da se posvete sebi i svojim bebama i da im ti prvi dani budu lepi, a da kući izađu zadovoljne i da nastave da se brinu o svojoj deci na adekvatan način“, objašnjava Marija Gardžić, direktorka sektora za ljudske resurse u DIS-u.

U Upravi Kliničkog centra zahvalni su na donaciji i zadovoljni što postoje humanitarne akcije, međutim, one nisu česte, a ginekologiji i ostalim odeljenjima neophodno je mnogo toga.

„Nama je urgentno mnogo stvari. Sporadičnim akcijama kao što je ova, uz dužno poštovanje i veliku zahvalnost za ovu akciju, to teško da može da bude uobičajen i dominantan način snabdevanja, ali u svakom slučaju mi moramo da radimo.

Iskoristio bih ovu priliku da se još jednom zahvalim organizatorima ove akcije, da se zahvalim na poklonu koji je definitivno za nas jako vredan i da još jednom kažem da treba podsetiti ljude koji su u nekom svetu biznisa i novca na značenje reči filantropija, društveno odgovorno ponašanje. Ovakvih akcija treba biti mnogo mnogo više“, kaže direktor ginekologije Bojan Lukić.

Inače, akcija “Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!“ je pored Niša realizovana i u Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Čačku, a u okviru nje porodilištima je uručeno ukupno 800 kompleta posteljina, 400 paketa za porodilje i dve tone praška.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije