Home  |  Zdravlje  |  „Srbija bez GMO“ u subotu na Trgu Kralja Milana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

18. 05. 2017. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Protestni skup “Družine hrasta” protiv GMO

„Srbija bez GMO“ u subotu na Trgu Kralja Milana

U okviru međunarodnog protesta "Marš protiv Monsanta 2017" u subotu, 20. maja, od 11 i 30 sati na Trgu Kralja Milana u Nišu, članovi “Družine hrasta” izneće svoje stavove protiv upotrebe GMO, a promovisaće zdravu zdravu životnu sredinu i prirodnu hranu.

Kako poručuju iz “Družine hrasta” protestni skup se organizuje “zbog sve većih naznaka da će naša zemlja da dozvoli promet i korišćenje GMO”.

“Objedinjeni preporučićemo Vladi i Narodnoj skupštini Srbije da ne dozvoli GMO u Srbiji”, najavljuju organizatori.

Oni kažu da će se još jednom jasno, glasno I snažno suprotstaviti upotrebi GMO.

“Ukoliko nije dovoljno što je u skupštinama 135 opština i gradova, ili 80% od 169 opština i gradova u Srbiji, usvojena Deklaracija o zabrani uvoza, gajenju, preradi i prometu GMO i proizvoda od GMO, stvorimo lično opredeljenje i narodnu snagu kojom bi zahtevali referendum sa pitanjem: „Da li ste »ZA« ili »PROTIV« uvoza, gajenja, prerade i prometa GMO i proizvoda od GMO na teritoriji Republike Srbije?“

Iz Družine još poručuju da “svesno i savesno moramo čuvati zdravu Zemlju, jer  naša deca i mi imamo potrebu i pravo na iskonsko prirodno okruženje i zdravu prirodnu hranu. Tako jedino imamo budućnost”.

Protestni skup organizuje “Družina hrasta” u saradnji sa Udruženjima građana ,,Društvo srpskih domaćina i ,,Ko nam truje decu“.

Osim u Nišu, protestni skupovi protiv upotrebe GMO  održavaju se u Beogradu i Kragujevcu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije