Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

09. 02. 2018. Niš

Autor: City radio Izvor: City radio

Odlazak Nebojše Glogovca - odlazak najvećeg

Kada je 30.avgusta 2017, nakon osvajanja četvrte, u karijeri, Gran-pri nagrade festivala, gostovao u otvorenom studiju City radija na Letnjoj pozornici, ni na trenutak nismo pomislili da je to poslednji intervju kojim će nas obradovati, najveći među dobrim glumcima, skroman u svojoj veličini - Nebojša Glogovac. Jutros je stigla vest da se preselio među zvezde.

Imao je tek 48 godina. Rođendan je godinama proslavljao baš u Nišu jer je, kako je kroz osmeh govorio, splet okolnosti udesio da se završno veče Filmskih susreta padne uvek na taj dan. Veliki, a skroman. U zvezdanim trenucima, nakon aplauza, odmeren, pristojan i tih. Uvek iznad tabloidne kaljuge, uvek na pravoj umetničkoj strani.

"Kada se bavite nekim stvarima kao što je Šekspir i kao što su neki drugi nivoi duše, nekada osetite da vas i više boli a nekada osetite da ste daleko, daleko iznad toga i da ne mogu ni da dobace do vas." - rekao nam je , kad smo ga upitali kako se brani od besprizornog zadiranja tabloida u njegovu privatnost i privatnost njegovih kolega.

Festival glumačkih ostvarenja na niškoj Tvrđavi, nakon odlaska Nebojše Glogovca nikada više neće biti isti. Ne samo zbog nagrada kojima se ovenčao, a da podsetimo najvišu nagradu festivala je dobio četiri puta (2000., 2007., 2010. i 2017. godine) a cara Konstantina 1995. za ulogu simpatičnog Bogdana Bilogorca u "Ubistvu s predumišljajem". 

U čast sjajnog glumca, dobrog i pristojnog čoveka, Nebojše Glogovca, City radio emituje poslednji intervju koji nam je dao nakon dobijanja "Naise" za ulogu Vjeka Kralja u filmu "Ustav Republike Hrvatske". 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije