Home  |  Vesti  |  Politika  |  Odbornik Miodrag Stanković podneo inicijativu zbog zagađenog vazduha
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

28. 10. 2020. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Odbornik Miodrag Stanković podneo inicijativu zbog zagađenog vazduha

Odbornik iz grupe Niš - moj grad u Skupštini Grada Niša, Miodrag Stanković, podneo je odborničku inicijativu kojom zahteva da se hitno preduzmu konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha i pozvao je Radnu grupu i Gradski štab za vanredne situacije da podnesu izveštaj o radu.

 

„Tek što je počela grejna sezona, ponovo se javlja problem sa zagađenjem vazduha. Vidljivost je još više smanjena zbog magle koja se spušta kako u jutarnjim tako i u večernjim časovima. Zbog toga je otežano i usporeno kretanje autobusa, automobila, pa je i zagađenje od izduvnih gasova veće. Ovako loš vazduh Nišlije udišu godinama, a čini se da se ništa nije promenilo ni u odnosu na početak godine, kada sam kao odbornik Skupštine Grada Niša, organizovao građanski protest i predložio konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha u Nišu." – izjavio je Stanković na konferenciji za medije nakon podnošenja inicijative i upozorio da usled zagađenosti vazduha raste broj obolelih od kardiovaskularnih i plućnih bolesti u gradu, što u vremenu kovid-19 pandemije predstavlja dodatni rizik.

Za situaciju sa visokim stepenom zagađenja vazduha, Stanković krivi nemarnu politiku gradskog rukovodstva i zbog toga traži da Izveštaj o radu i rezultatima Radne grupe koja je formirana 28.01.2020. godine i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša bude dostavljen na uvid svim odbornicima i javnosti.

"Građani moraju da znaju šta je Radna grupa, od trenutka kada je formirana, uradila po pitanju poboljšanja kvaliteta vazduha u Nišu“ – rekao je Stanković i dodao da je prioritet da se hitno sprovedu konkretne mere za suzbijanje i otklanjanje štetnih posledica po zdravlje Nišlija koje su, kako kaže, već nastale zbog povećanog zagađenja vazduha.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije