Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

28. 10. 2020. Gradska kuća

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Dveri predale otvoreno pismo gradonačelnici Niša

Otvoreno pismo gradonačelnici, sa mapiranim problemima u Nišu "O upravljanju javnim prostorom i ekološkim problemima Grada", u Gradskoj kući predala je predsednica GO Srpskog pokreta Dveri, Tamara Milenković Kerković.

Iz Dveri su najavili mesečno obraćanje gradonačelnici, sa ciljem izlaganja aktuelnih problema u toku prethodnog meseca. Obraćanje je, kako ističu, u skladu sa delovima proglasa ,,Ti živiš – za novi Grad“, i Ti čuvaš – za Zeleni patriotizam“.

U prvom obraćanju ukazali su na problem javne svojine jer se, kako kažu, podacima manipuliše.

,,Iako Zakon  o javnoj svojini propisuje obavezu evidentiranja nepokretnosti, mi ne znamo tačan broj nepokretnosti u svojini grada. Ta evidencija nije javna. Tom evidencijom se manipuliše i javnim prostorom se manipuliše na uštrb grada,“ objašanjavaju iz Dveri.

Oni navode da su još uvek aktuelni problemi pasa lutalica, divlje deponije i nepotrebne seče drveća.  Ovom prilikom su podsetili da je nedavno zbog javnih mobilijara posečeno pet borova, starih preko 15 godina, a uskoro je najavljena seča drugih iz istih i sličnih razloga. Na današnjoj akciji je poručeno i da će se GO SP Dveri suprostaviti najavljenoj seči starih platana zbog izgradnje parkinga Hotela Park. 

Iz Zelene odbrane Dveri najavili su da će uskoro posaditi  drveće na javnom prostoru, uz prethodno dobijenu dozvolu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije