Home  |  Vesti  |  Politika  |  Gradska izborna komisija Niš donela rešenje o prekidu svih izbornih radnji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

16. 03. 2020.

Autor: I.P. Izvor: City radio

Gradska izborna komisija Niš donela rešenje o prekidu svih izbornih radnji

Na osnovu člana 15. Zakona o lokalnim izborima i člana 5. Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, GIK Niš je saopštila da se sve radnje vezane za izbor odbornika u Skupštini grada zakazanih za 26.april, otkazuju.

"Vlada je, na osnovu člana 200. stav 6. Ustava Republike Srbije, uz supotpis predsednika Republike, 16. marta 2020. godine donela Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja. Uredba je stupila na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“, 16. marta 2020. godine. Članom 5. navedene uredbe propisano je da se njenim stupanjem na snagu prekidaju sve izborne radnje u sprovođenju izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština i gradova koji su raspisani za 26. april 2020. godine i da će vreme nastavka sprovođenja izbornih radnji biti ustanovljeno odlukom o prestanku vanrednog stanja, kada se za to steknu uslovi." - stoji u obrazloženju GIK-a  i navodi se da će se izborni proces, uključujući i rokove za vršenje izbornih radnji, nastaviti u skladu sa odlukom o prestanku vanrednog stanja, što će biti uređeno posebnim aktom Republičke izborne komisije.

Da li ovo rešenje automatski znači i da će zakazani izbori u Srbiji biti odloženi, za sada nije poznato. U Nišu su do sada izborne liste podnele 3 političke partije i koalicije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije