Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

02. 07. 2019.

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Nova protestna akcija na keju zbog neonacizma

Odbornička grupa i udruženje Niška Inicijativa poslala je dopis Tužilaštvu, gradonačelniku i predsedniku Skupštine grada sa konkretnim zahtevima, a u vezi problema neonacizma u gradu. Kako se niko nije oglasio ovim povodom, odbornik Srđan Nonić i ovog četvrtka protestuje na niškom keju.

"Tužilaštvu smo dostavili dokaze o povezanosti nekih udruženja, navijačkih grupa i neformalnih nacističkih grupa u Nišu. Isti su odgovorni za sve probleme u javnosti, nacističke aktivnosti i grafite kao i jedan broj nereda na utakmicama.

Grafiti sa nacističkim simbolima su prostuni na više lokacija u gradu za šta postoje izveštaju u medijima. U sezoni festivala, turizma i letnjeg vremena, neprihvatljivo je da u centru grada budu prisutni naci simboli i propadnici naci pokreta koji ispoljavaju agresiju prema drugim ljudima. " - naveli su u saopštenju iz Inicijative i dodali da od svih traže spremnost za rešavanje problema, a od odborničkih grupa i Skupštine grada da iznesu svoj stav o ovom problemu. 

Iz Niške inicijative su poručili i da je neprihvatljivo da u gradu koji baštini Bubanj, logor Crveni krst i koji je dao mnogo žrtava, 70 godina nakon Drugog svetskog rata neko građane pozdravlja nacističkim pozdravom a da država na to - ćuti.

"Podsećamo vladare Srbije, da Država služi da se uvede red i pravo u svaki segment društva, primenjuje zakone i kažnjava kršenje istih. Kada "Država" ne radi više svoj posao, građani su prepušteni sami sebi da regulišu nepravdu i nasilje u društvu.

Molimo "Državu" da počne da radi svoj posao." - navodi se na kraju saopštenja Niške inicijative.

Zbog izostanka reakcije - novi protest odbornika Srđana Nonića

Zbog, kako je istakao, nedostatka reakcije gradskih čelnika i Tužilaštva, koji kako takođe navodi, nisu odgovorili ni na jedan dopis koji im je upućen, niti su ikako reagovali, odbornik Niške inicijative je na svom Fejsbuk nalogu najavio da će u četvrtak, 4.jula u 21 sat na keju po drugi put protestovati protiv fašizma.

Nonić je takođe najavio da će poneti "četke i krpe" i da će skidati "svastike" ispisane na keju, kao i prošlog četvrtka obučen u majicu "Protiv fašizma". Niški odbornik je naglasio da on nikoga ne poziva da mu se pridruži ali da takođe nema ništa protiv ukoliko neko bude došao i podržao ga u ovoj protestnoj akciji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije