Home  |  Vesti  |  Politika  |  Paljevine automobila u Nišu - politički obračun ili privatne razmirice?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

20. 11. 2017. Niš

Autor: I.P. Izvor: Južne Vesti, City radio

Paljevine automobila u Nišu - politički obračun ili privatne razmirice?

Pre dve nedelje građane Niša su uznemirila dva incidenta u kojima su izgorela dva automobila. Gostujući u emisiji "60 minuta" na Južnim vestima, Miloš Banđur, čiji je automobil prvi zapaljen je govorio o mogućim razlozima, ali i o njegovoj eventualnoj smeni, izbacivanju iz stranke - o čemu se ovih dana nagađa u gradu.

Sve je krenulo 20.novembra, u 3 ujutru, kada je u dvorištu porodične kuće, aktuelnog zamenika niškog gradonačelnika Miloša Banđura, u niškom naselju Ledena stena, izgoreo njegov auto "Škoda Fabija". Kako su se kola nalazila na samo desetak metara od prozora sobe u kojoj su, prema Banđurovim rečima u to vreme spavali njegovi roditelji, od toplote su popucala stakla na prozorima.

Miloš Banđur je u izjavi za medije tada odmah izjavio da sumnja da je reč o podmetnutom požaru jer, kako je istakao više je nego čudno da se auto upalio bilo kako drugačije s obzirom na kišovitu noć. On je tada izrazio i sumnju da potencijalna namerna paljevina njegovog automobila ima veze sa tim što je javno progovorio o nepravilnostima vezanim za izbor direktora niških javnih preduzeća.

Još se prepričavalo po gradu ko je, zašto i kako upalio Banđurov automobil, planuo je i automobil direktora niške "Tržnice". Dan kasnije u Durlanu je takođe izgoreo jedan automobil ali je policija odmah odbacila mogućnost da je taj incident povezan sa prethodna dva.

U međuvremenu, gradom su se pronele neproverene informacije da su upaljena još neka vozila, čiji su vlasnici, navodno, zaposleni u Policijskoj upravi. Te informacije niko iz policije nije potvrdio.

Nakon dve nedelje još uvek se ne zna ko su vinovnici ovih događaja. Gostujući u emisiji "60 minuta" na Južnim Vestima, zajedno sa Banetom Jovanovićem i Momirom Stojanovićem, još uvek aktuelni zamenik gradonačelnika, Miloš Banđur, je izrazio zabrinutost za sopstvenu bezbednost  jer, kako je rekao, ako posle 12 dana Policijska uprava u Nišu nema ništa i ako, navodno, nemaju dozvolu od Tužilaštva da ispitaju dva svedoka na koje je ukazao odmah nakon paljevine - on se oseća nebezbedno.

"Ovo može da bude jednokratna poruka: Sedi, ćuti, ne mešaj se! Može da bude početak serije poruka od kojih će svaka biti sve gora" - rekao je Miloš Banđur.

A o čemu se još govorilo u emisiji Južnih vesti "60 minuta", u kojoj su pored Banđura, gosti bili Branislav Jovanović i Momir Stojanović, možete pogledati ovde:

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije