Home  |  Vesti  |  Obrazovanje  |  Najbolji studenti dobili povelje Univerziteta u Nišu, neki već razmišljaju o odlasku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

15. 06. 2017. Niš

Najbolji studenti dobili povelje Univerziteta u Nišu, neki već razmišljaju o odlasku

Trinaest najboljih studenata fakulteta u Nišu za školsku 2015/2016. godinu, dobilo je povelje na Univerzitetu u Nišu. Neki kažu da će „van zemlje da potraže posao“ a neki ističu da će se potruditi da ostanu ovde.

Miloš Gicić, jedan od studenata koji su dobili povelju, završio je Elektronski fakultet sa prosečnom ocenom deset. Kaže da mu ovo priznanje daje motivaciju za dalji rad i stručno usavršavanje.

„Za sada nisam planirao da ostanem na fakultetu, pokušaću da nađem sebi mesto u domaćoj privredi, kako bih se dodatno usavršio, za odlazak u inostanstvo još nisam spreman, možda ću otići, možda i ne, sve zavisi“, kaže Gicić.

Zlata Tošić, jedna od dobitnica povelje, završila je Građevinsko – arhitektonski fakultet. Kaže da priznanje koje je dobila za nju znači dalju afirmaciju i podstrek za dalji rad. Govoreći o planovima, ističe da je trenutno na doktorskim studijama, da radi kao saradnik na fakultetu i da će „ako se snađe ovde“, definitivno ostati u svom gradu.

Za razliku od nje, Aleksandar  Đorđević koji je diplomirao sa ocenom deset na Medicinskom fakultetu kaže „da je ovde za medicinare veoma teško naći posao“.

„Planirao sam da odem na doktorske studije u Nemačku, možda ću ostati tamo, možda se i vratim, ali za sada je ovakav plan“, ističe Đorđević.

Predsednik  Saveta Univerziteta u Nišu prof. dr Dušan Trajković kaže da je ovo telo, pre nekoliko dana, donelo odluku o dodeli priznanja najboljim studentima, koji su sastavni deo Univerziteta u Nišu.
„Kriterijumi za izbor najboljih studenata bili su vrlo jasni, između ostalog, u obzir se uzimao najbolji prosek, ali i dužina trajanja studija“, ističe Trajković.

On od većine nagrađenih očekuje da će nastaviti sa obrazovanjem u Nišu.

„Jedan broj njih će sigurno uzeti diplomu i nastaviti svoju profesionalnu karijeru van zemlje. Njihov uspeh će sigurno biti na istom nivou kao i na našim fakultetima. Univerzitet u Nišu će i u buduće stajati iza najboljih i pružati logističku podršku kada je reč o obrazovanju i svega što je potrebno da bi napredovali u svojoj profesiji“, kaže Trajković.    

        

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije