Home  |  Vesti  |  Obrazovanje  |  Đuro Šušnjić u Nišu: “Onaj ko nema obraz nije obrazovan čovek“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

31. 05. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Đuro Šušnjić u Nišu: “Onaj ko nema obraz nije obrazovan čovek“

Jedan od naših najpoznatijih filozofa i sociologa Đuro Šušnjić bio je gost Filozofskog fakulteta, gde je svojevremeno i predavao. Mudre savete u punom amfiteatru u utorak uveče slušali su studenti, kao i Đurove kolege i bivši učenici, sada ugledni profesori niških fakulteta, ali i ostali zainteresovani građani.

“Đuro Šušnjić - pesnik svoga doba” naziv je tribine koja je održana na Filozofskom fakultetu u Nišu. Na njoj je kao glavni gost govorio jedan od naistaknutijih intelektualaca u Srbiji danas, profesor doktor Đuro Šušnjić, koji je na niškom Filozofskom fakultetu predavao na katedri za Sociologiju.

„Istinu o sebi moraš otkriti sam, ili će to učiniti neko drugi umesto tebe. Zar tvoju istinu da zna neko drugi bolje od tebe“, ugledni filozof i sociolog naveo je sve prisutne da se zapitaju.

O svom nekadašnjem profesoru govorili su i studenti prve generacije grupe za Sociologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, a danas redovni profesori Dragan Žunić, na Fakultetu umetnosti, Đokica Jovanović, na Filozofskom fakultetu u Beogradu i Dragoljub Đorđević, na Mašinskom fakultetu, koji je prisutnima objasnio zbog čega je Šušnjić obeležio “herojsko doba niške sociologije“.

„Tokom svoje karijere, profesor Đuro Šušnjić raspaljivao je sociološku imaginaciju studenata širom zemlje“, kazao je Đorđević.

Inače, Đuro Šušnjić je rođen u Rudopolju u Hrvatskoj 2. maja 1934. godine. Jedan je od naših najpoznatijih sociologa, filozofa i književnika koji je dao nemerljiv doprinos nauci i umetnosti. Tokom karijere predavao je na univerzitetima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zagrebu i Zadru. Autor je brojnih književnih i naučnih publikacija. Njegova najpoznatija dela su "Ribari ljudskih duša", "Otpori kritičkom mišljenju" i "Metodologija - kritika nauke".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije