Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

04. 05. 2017. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Danas i sutra probno PISA testiranje u “Sremcu”

Međunarodno istraživanje čiji je naziv Program za međunarodno procenjivanje postignuća učenika, PISA, ove godine se sprovodi i u Prvoj niškoj gimnaziji "Stevan Sremac". Probno PISA istraživanje realizovaće se danas i sutra u najstarijoj niškoj gimnaziji. Takođe danas, od 15 do 19 sati, u školi se realizuju ”Otvorena vrata” za buduće potencijalne đake i njihove roditelje.

Prva niška gimnazija je jedina škola sa juga Srbije u kojoj će se ove godine sprovesti probno PISA testiranje. Izabran je 61 učenik ove gimnazije koji će testirati svoje znanje iz oblasti matematike, prirodnih nauka, čitanja i ekonomije.

Naš obrazovni sistem je jedan od 80 sistema u svetu koji učestvuju u PISA istraživanju. Posle ovog probnog tetstiranja, 2018. godine sprovešće se PISA istraživanje. Probno PISA istraživanje u Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac” realizuje se  u četvrtak, 4. maja i u petak, 5. maja u prostorijama škole.

Otvorena vrata

Danas, od 15 do 19 sati, učenici i profesori škole “otvoriće vrata” za sve potencijalne buduće đake, koji mogu detaljno da se informišu o upisu u regularna i specijalna odeljenja Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”. Osim društveno jezičkog i prirodno matematičkog smera, u Gimnaziji postoje i dva specijalna odeljenja folološko i bilingvalno nemačko odeljenje, koja poslednjih godina izazivaju ogromno interesovanje.

Inače, Prva niška gimnazija ove godine upisuje četvrtu  generaciju učenika bilingvalno nemačkog odeljenja na društveno jezičkom smeru, a detaljnije o upisu i pripremnoj nastavi saznajte na sajtu Gimnazije. http://www.sremac.edu.rs/sr/index.php

Tokom današnjeg dana učenici i njihovi roditelji mogu da se informišu o svim detaljima u vezi sa nastavom, predmetima, vannastavnim aktivnostima i uopšte o životu škole, na svojevrsnom mini sajmu u Svečanoj sali gimnazije.  Osim toga, mogu da obiđu prostorije škole i prisustvuju pojedinim časovima, po sopstvenoj želji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije