Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

27. 02. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

USPRS: Premijer pogrešno informisan

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da nisu tačni podaci o povećanju plate u prosveti koje je u Nišu izneo premijer Aleksandar Vučić.

USPRS pozdravlja i podržava izjavu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u kojoj najavljuje da će se založiti za povećanje zarada u javnom sektoru, navodi se u saopšenju USPRS. Međutim, iz ovog sindikata ističu da je sudeći prema izjavi datoj u Nišu o povećanju plate u prosveti, premijer očigledno dobio netačne podatke.

Kako se navodi, Vučić je rekao da je plata prosvetnih radnika sa povećanjem sada 0,5 odsto veća, nego pre smanjenja od 10 odsto 2014. godine.  

USPRS navodi da je pre smanjenja prosečna bruto plata prosvetnih radnika bila 60.363 dinara, a neto 43.223 dinara, dok je u januaru prosečna bruto plata iznosila 55.808 dinara a neto 40.124 dinara.

„Koliko su manje u realnom iznosu, neprekidno smo iznosili u pregovorima sa predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstva finansija, ponavljali prilikom štrajkova upozorenja koje smo organizovali. Prošlo je vreme upozoravanja, a lične utiske o svom materijalnom položaju, zaposleni u školama će preneti na protestu koji će biti organizovan ispred Vlade Srbije“, navodi se u saopšenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije