Home  |  Vesti  |  Obrazovanje  |  Projekat "Klima se klima sa svima" i kviz o klimatskim promenama za osnovce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

25. 12. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Projekat "Klima se klima sa svima" i kviz o klimatskim promenama za osnovce

Protecta je realizovala projekat "Klima se klima sa svima" namenjen učenicima sedmog i osmog razreda, kao i edukaciji mladih. Cilj je bio da se mladima ukaže kako se kao pojedinici mogu uključiti u borbu protiv klimatskih promena.

U okviru projekta pripremljena je i po školama distribuirana brošura koja je prilagođena ovom uzrastu, a obrađuje teme klime i klimatskih promena.

"Klimatske promene su problem koji se odražava na sve sfere našeg života i o kome se dosta piše ali se nedovoljno čini kako bi se sprečile. Kako bismo znali šta treba preduzeti, prevashodno moramo biti upoznati sa suštinom klimatskih promena, šta one stvarno predstavljaju, koji su uzroci i kako se boriti protiv klimatskih promena. Najbolje oruđe u ovoj borbi je znanje koje treba sticati još u osnovnoj školi. Nažalost školskim programima za osnovne škole nije predviđena edukacija na temu klimatskih promena", rekli su iz Protecte.

Takođe, Protecta je organizovala i onlajn kviz znanja pod nazivom "Klima i JA" na kome je učestvovalo 44 učenika iz 11 niških škola. Kako su iz Protecte naglasili, svi učesnici su pokazali visok nivo znanja i interesovanja za temu klimatskih promena.

Najbolje rezultate na kvizu ostvario je tim učenika iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Niške Banje dok drugoplasirani tim dolazi iz OŠ Vojislav Ilić Mlađi iz Huma. Treće mesto ravnopravno dele timovi učenika iz OŠ Ratko Vukićević i OŠ Stefan Nemanja. U pojedinačnim ostvarenim rezultatima prvo mesto je pripalo Katarini Gavrilović učenici osmog razreda OŠ Vojislav Ilić Mlađi iz Huma, drugo mesto osvojila je Anka Milić, učenica sedmog razreda iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Niške Banje, dok je treće mesto zauzeo Aleksa Stanković iz OŠ Ratko Vukićević.

Projekat "Klima se klima" Protecta organizuje uz pomoć Ministarstva životne sredine Republike Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije