Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

26. 10. 2020. Naučno tehnološki park

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Naučno tehnološki park do sada primio 17 kompanija

Naučno tehnološki park u Nišu primio je veći deo svojih stanovnika, a uskoro se očekuje i prijem novih firmi, budućih stanara NTP-a. Konkurs za buduće članove je stalno otvoren.

Regionalni centar za razvoj inovativnog tehnološkog preduzetništva Naučno tehnološki park otvoren je juna 2020. godine, a do sada je useljeno 17 kompanija. Među prvima su deo NTP- a postale  startap kompanije, a pored njih i tehnološko razvojne kompanije. Direktor NTP-a Milan Ranđelović kaže da je do sada ugovore potpisalo 29 kompanija, pa se uskoro očekuje desetak novih stanara.

U zgradu NTP Niš do sada se uselilo 17 kompanija članova (12 startapova i pet tehnološko-razvojnih kompanija), a u narednom periodu se očekuje useljenje još 10 kompanija članova (dva startapa i osam tehnološko-razvojnih kompanija). Konkurs za buduće članove NTP Niš je stalno otvoren, samim tim očekujemo prijem novih članova narednih meseci, izjavio je Milan Ranđelović. 

Ranđelović podseća da je Niš nekada bio regionalni centar elektronske i mašinske industrije, u Srbiji i čitavom Balkanu, pa  još uvek postoji jaka naučno – istraživačka i obrazovna baza,  te samim tim očekuje da će NTP to iskoristiti.

Sa optimizmom se očekuje da NTP Niš bude stožer razvoja inovacionog ekosistema Regiona Južne i Istočne Srbije čiji će značaj za razvoj inovacione delatnosti, u oblastima u kojima postoji tradicija i očuvani resursi, biti od izuzetnog značaja za razvoj inovacione delatnosti u Republici Srbiji i regionu, rekao je Ranđelović. 

Ranđelović je dodao da će jako tehnološko jezgro i rasploživi resursi u narednih nekoliko godina privući  znatno veće investicije u inovacije u Region Južne i Istočne Srbije, a posebno u Niš. Do sada je radno mesto u NTP- u pronašlo oko 450 ljudi, ali se nadaju da će taj broj kroz nekoliko godina biti znatno veći.

 

                    

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage