Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

22. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Drugo arheološko otkriće za nedelju dana

Građevinski radnici su pronašli arheološke ostatke na prostoru Bulevara Svetog Pantelejmona. Ovo je drugi zabeleženi slučaj arheološkog otkrića za nedelju dana.

Novinarka je izašla na teren, ali su na gradilištu nije bilo nikog, mašine su ugašene, a  radovi na gradilištu obustavljeni. Pokušali smo da kontaktiramo građevinsku inspekciju za više informacija, ali nam nisu odgovarali na pozive.

Komšije iz ove ulice kažu da su juče na teren izašli građevinska inspektorka i arheolog, koji su dugo proučavali novo otkriće , ali da od jutros na gradilištu nisu videli nikog, iako su radovi do momenta otkrića tekli neometano.

Aleksandar Aleksić, arheolog iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture je za City radio potvrdio informaciju i objasnio da je reč o jedinstvenoj celini, te da su novootkriveni ostaci       deo istog Arheološkog nalazišta, ali su pronađeni na drugoj katasterskoj parceli, na drugom gradilištu na svega par stotina metara od prvog. Nalazište je mnogo veće nego što smo isprva mislili. U pitanju su četiri ranohrišćanske grobnice iz vremena Carskog Niša, kaže Aleksić.

Podsetimo prošle nedelje su otkriveni ostaci vizantijskog obejekta na jednom gradilištu,  a nalazište je sačuvano zahvaljući prijavi savesnog građana. Građevinski investitor je obećao pomoć, te su radovi u tom delu nalazišta, obustavljeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage