Home  |  Vesti  |  Niš  |  EU info kutak organizuje besplatnu radionicu asertivne komunikacije za srednjoškolce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

22. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

EU info kutak organizuje besplatnu radionicu asertivne komunikacije za srednjoškolce

EU info kutak 24. septembra od 17 sati organizuje radionicu za srednjoškolce na temu asertivne komunikacije. Radionica će biti održana u bašti City smart kluba, u Milentijevoj 12a. Učešće je besplatno.

Kako kažu u EU info kutku, mladi se često pitaju da li je u redu nešto što su rekli ili uradili, na koji način okolina reaguje na njihove postupke, kako ih ceni, koliko ih drugi ljudi poštuju i imaju mnogo dilema sa kojima se suočavaju u tom uzrastu.

„Ideja je da učesnici mogu na ovoj radionici da saznaju sve što je potrebno kada je reč o sticanju samopouzdanja, na koji način mogu da iskažu svoju samouverenost, da preuzmu odgovornost, kako da se ne plaše da preduzmu neke odluke koje su važne u njihovom životu, na koji način da izraze svoje želje, potrebe i osećanja“, rekao je Filip Jovanović iz EU info kutka i dodaje da će se na radionici držati svih propisanih mera predostrožnosti.

Učesnici radionice biće u mogućnosti da testiraju svoju asertivnost, utvrde svoja prava i savladaju asertivne tehnike.

„Svako od nas svoje želje, osećanja, potrebe može da predstavi na više načina. Ipak, asertivnost i veštine asertivne komunikacije najviše pomažu u razvijanju samopouzdanja, sigurnosti i odgovornosti tako što omogućavaju da zaštitimo svoja prava, a pritom nikog ne povredimo“, kažu organizatori.

Radionicu će voditi Ivana Vrčkić, bihejvioralno-kognitivni psihoterapeut i Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine. Prijava je moguća putem formulara. Broj mesta je ograničen pa je prijava neophodna najkasnije do 24. septembra u 10 sati ili do popunjavanja kapaciteta.

Ova radionica je deo serijala na temu razvoja socijalno, mentalno i fizički zdrave dece. U ovom serijalu biće održana još jedna radionica, a kasnije još dodatne dve. Iz EU info kutka najavljuju da time neće zatvoriti ovu priču, već će se i u narednom periodu baviti temama iz oblasti bezbednosti, sigurnosti i pravilnog razvoja mladih ljudi. Takođe će se truditi da teme prilagode kako mlađim ljudima, tako i široj grupi ljudi.

Organizatori su EU info kutak Niš i City smart radio.-

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage