Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

18. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Akcija na suzbijanju ulične prodaje i za čistije pijace

Komunalna milicija i komunalna inspekcija započele su uvođenje komunalnog reda, što podrazumeva kontrolu prodaje van pijačnih mesta, kao i kontrolu nepropisno parkiranih vozila zbog kojih pešaci ne mogu da se kreću. Cilj ove akcije je da se očisti grad, ali i da ljudi budu bezbedniji, jer bi umesto po kolovozu, mogli da se normalno kreću na trotoaru.

Načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević rekao je da se sa radom krenulo od pijace Boško Buha te da su u akciju uključeni kako komunalni milicajci, tako i komunalni inspektori.

„Ovo radimo u saradnji sa JKP Mediana. Radi se na uklanjanju automobila koji se kod bulevarske pijace parkiraju u desnoj traci i na trotoaru i time ometaju saobraćaj i ugrožavaju pešake. Oni onda moraju da pronalaze alternativne puteve da tu prođu pa se često nađu na ulici. Takođe, radi se na uklanjanju tezgi koje prelaze ono što je dozvoljeno u okviru pijace. To su tezge sa lubenicama i slično“, rekao je Đorđević i dodao da će se kontrolisati i higijena u čemu će učestvovati JKP Mediana.

Iz JKP Mediana kažu da je kontrolisanje vanpijačne prodaje aktuelno ovih dana, a da je Mediana preduzela korake koji se tiču čišćenja i pranja pijačnih prostora.

„Pojačaćemo dinamiku čišćenja i pranja baš tom području tako da ćemo dva puta nedeljno prati ulice koje se nalaze oko gradskih pijaca. U opštini Palilula čistiće se moravska pijaca i ona kod Palilulske rampe. Takođe ćemo prati i čistiti ulicu Đuke Dinić kod glavne autobuske stanice, kao i prostor ispred bulevarske pijace „Boško Buha“. Akcije suzbijanja ulične prodaje proširiće se sigurno i na ostala područja, a i mi ćemo proširiti svoje aktivnosti i na druge pijace“, rekao je Ljubiša Janković iz JKP Mediana.

Akcija kontrole vanpijačne prodaje nastaviće se i narednih dana, a JKP Mediana će dva puta nedeljno čistiti prostor oko i na pijacama. Pijace na Paliluli čistiće se ponedeljkom i petkom, a na Bulevaru utorkom i petkom.-

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage