Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

16. 10. 2019. Niš, Beograd

Autor: I.P. Izvor: City radio

U Beogradu i u Nišu protest Novinari protiv fantoma

U sredu, 16.oktobra, sa početkom u 18 sati biće održana protestna okupljanja novinara i građana koji u tome žele da ih podrže. U Beogradu će okupljanje biti ispred Vlade Srbije a u Nišu u Media i reform centru.

Neposredan povod ovih okupljanja jeste najnoviji napad na N1, u čije su dvorište, pod okriljem noći nepoznate osobe sa hirurškim maskama na licu ubacile preko 5000 letaka sa porukom Doviđenja Republika Srbija, Dobrodošli u Luksemburg. Novinari N1 su uredno meta prozivanja od strane najviših državnih rukovodilaca, koji ih ne retko nazivaju CIA televizijom i drugim epitetima koji za cilj imaju degradaciju i etiketiranje ovog nezavisnog medija. 

U pozivu na spontano okupljanje novinara kako bi se uputio protest Vladi Srbije zbog ovog tek poslednjeg u nizu napada na nezavisne medije i novinare u Srbiji, pozivaju se nadležne institucije da hitno učine sve da se otkriju fantomi koji nasrću na televiziju N1, ali i njihovi nalogodavci. 

"Zahtevamo i da najviši državni zvaničnici prestanu da vređaju i diskriminišu nezavisne medije i novinare i kreiraju atmosferu linča u kojoj nijedan nezavisni novinar nije siguran. Pozivamo sve novinare i građane da se okupimo i pokažemo da nećemo dozvoliti da se novinarstvo i sloboda govora proteruju iz Srbije. Novinari i građani Srbije moraju da ustanu protiv fantoma!" - saopšteno je na FB strani grupe Za slobodu medija.
U Nišu protest počinje u 18 sati a osim novinara dobrodošli su i građani koji žele da doprinesu očuvanju slobode govora i prava na nezavisno informisanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije