Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

05. 10. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Počele tople probe – grejna sezona startuje 15. oktobra

Od 4. oktobra Gradska toplana je u režimu toplih proba, koje ne podrazumevaju početak grejne sezone, već samo proveru rada toplotnih izvora, čime se uporedno vrši provera toplovoda, toplotnih podstanica i unutrašnjih grejnih instalacija objekata. Iz Toplane pozivaju građane da prijave kvarove, ukoliko ih primete tokom trajanja toplih proba, kako bi na vreme bili otklonjeni.

Zbog porasta temperature, Gradska toplana u subotu nije grejala, a sa toplim probama nastavljeno je u nedelju, 6. oktobra od 6 sati ujutru. U toku prvog dana toplih proba su identifikovani svi problemi koji se rešavaju u najkraćem mogućem roku, saopštavaju iz Toplane.

„Tople probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već samo proveru rada toplotnih izvora, čime se uporedno vrši provera toplovoda, toplotnih podstanica i unutrašnjih grejnih instalacija objekata. Ove probe imaju za cilj da se na najkvalitetniji mogući način izvrši provera celokupnog sistema i otklone svi eventualni nedostaci pred predstojeću grejnu sezonu”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko u prepodnevnim časovima nema isporuke toplotne energije sa toplotnog izvora ili korisnici primete curenje na instalacijama, kvar mogu prijaviti na telefone 018 4239 188  i  0800 200 018.

Iz Toplane podsećaju da dežurne ekipe JKP „Gradska toplana“ Niš rade 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

„Gradska toplana neće vršiti intervencije na unutrašnjim grejnim instalacijama ukoliko stambena zajednica objekta nije potpisala ugovor o održavanju sa JKP „Gradska toplana“. U tom slučaju kvarovi se prijavljuju preduzeću sa kojim je stambena zajednica potpisala ugovor o održavanju“, podsećaju iz ovog preduzeća.
 
Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, ali ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezone počne ranije, javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage