Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

17. 09. 2019. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, IŽS

Železnica: Zbog krađe kablova ne rade putni prelazi u Nišu

Rampe na svim putnim prelazima, od železničke stanice Niš do železničke stanice Ćele Kula, ne rade, saopštili su iz “Infrastruktura železnice Srbije”. Kako su utvrdili da je reč o krađi kablova, najavili su krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

U ponedeljak, 16. septembra u 23.00 sata, prijavljene su smetnje u radu svih putnih prelaza od železničke stanice Niš do železničke stanice Ćele Kula.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ u Nišu odmah su izašle na teren i utvrdile da su na više mesta duž cele dužine mosta preko reke Nišave ukradeni železnički kablovi, što je direktno uticalo na rad signalno-sigurnosnih uređaja, a samim tim i na funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Grad Niš.

Saniranje kvarova i zamena kablova još uvek je u toku, a stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ nastoje da posao završe u što kraćem roku, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš, iako je kvar prouzrokovan krađom kablova izuzetno ozbiljan.

Ovakve krađe predstavljaju direknu štetu i ugrožavanje železničke imovine, koji mogu da utiču i na funkcionisanje saobraćaja u Nišu. „Infrastruktura železnice Srbije“ prijavila je ovu krađu nadležnim državnim organima i tokom dana će biti prikupljene informacije i dokazi. Biće podnete krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

„Infrastruktura železnice Srbije“ traži od nadležnih državnih organa da se ovakve krađe, kojih ima i na drugim prugama širom Srbije, tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.

U ovoj situaciji, odmah su primenjeni železnički propisi kada putni prelazi ne rade, pa bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena. To znači da vozovi, u skladu sa pravilnicima, staju pre putnog prelaza i sirenom daju dug zvučni signal pre putnog prelaza. Tek nakon što se mašinovođe uvere da na putnom prelazu nema nikoga, i da ne postoji mogućnost da se dogodi nesreća, vozovi nastavljaju vožnju preko putnog prelaza, navodi se u saopštenju “Infrastruktura železnice Srbije”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage