Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

07. 05. 2019. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City Radio, Foto:City radio (arhiva)

Tribina o Toplani u organizaciji "stanara"

U utorak, 7.maja 2019., u ul Branka Krsmanovića 19, Udruženi pokret slobodnih stanara održaće tribinu o poslovanju niške Toplane. Tribina počinje u 17 sati.

Organizatori navode da žele da upoznaju građane sa ponašanjem JKP "Gradska toplana" i kako kažu, nekorektnim poslovanjem, a takođe i sa najavom javno-privatnog partnerstva bez ikakvog obrazloženja.

U tekstu Šta se krije iza javno-privatnog partnerstva niške Toplane? UPPS je naglasio da je na sednici Nadzornog odbora JKP „Gradska toplana“, koja je održana 22.aprila 2019. godine usvojena Inicijativa o potrebi javno-privatnog partnerstva JKP „Gradska Toplana“ Niš sa privatnim partnerom. 

"Inicijativa je usvojena bez obrazložene analize rada Toplane i ukazivanja na eventualne probleme koje ovo javno preduzeće ima. UPSS postavlja pitanja i Toplani i javnosti Niša, kakvo je to “usko grlo” koje ne može da se prevaziđe bez privatnog partnerstva, šta bi se sa tim partnerstvom uradilo, šta bi dobila Toplana, a šta građani i kako bi se ta, de facto, privatizacija odrazila na cenu koštanja toplotne energije? Bez odgovora ostaje i pitanje: kako je izveden zaključak da Toplana nema sredstva a da se pri tome ne zna (niti postoji bilo kakva procena), o kolikom sredstvima se radi?" - navodi se u tekstu.

Iz UPSS-a podsećaju da prethodna tribina nije održana jer im je Regonalni centar uskratio korišćenje prostora koji je uredno rezervisan i plaćen.
Na tribini će govoriti Čedoslava Ristić i Miroslav Cvetković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage