Home  |  Vesti  |  Niš  |  Kukasti krstovi i poruke mržnje na zidu vrtića "Palčić" prekriveni likovima iz crtaća
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

07. 03. 2019. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Kukasti krstovi i poruke mržnje na zidu vrtića "Palčić" prekriveni likovima iz crtaća

Murali u dvorištu vrtića Palčić koje su nepoznate osobe vandalizovale iscrtavanjem kukastih krstova i drugih poruka mržnje, o čemu je obaveštena i policija i nadležne institucije, ponovo su lepi i prilagođene našim najmlađim sugrađanima.

Tim povodom se oglasila i direktorica Predškolska ustanove "Pčelica" koja je istakla da je ova ustanova sama preduzela sve korake da se sramni grafiti mržnje učine nevidljivim, jer deca moraju da rastu u zdravoj atmosferi a ne onoj punoj mržnje i nedostatka empatije.

„Ovo je ružna slika nečijih ružnih navika i loših namera! Mi smo spremni da krečimo sve dok ovi loši umetnici shvate da vrtić nije mesto za ispisivanje grafita, šetanje kućnih ljubimaca, ispoljavanje agresivnosti“, rekla je direktorica Mitić.

Na ovaj način prošlogodišnja akcija "Vratimo dvorišta deci" je nastavljena i kako iz "Pčelice" poručuju, nastavljaće se sve dik vrtići i dvorišta ne budu vraćeni u izgled pre nego su "oskrnavljeni" delovanjem "loših umetnika i njihovih još gorih dela".

„Nama je bitno da i komšije koje žive u blizini vrtića shvate da nije nikakav problem da oni borave u dvorištu vrtića, ali neka ne remete ono što smo mi sa decom uradili, neka ne kidaju cveće, ne švrljaju fasadu, neka svoje kućne ljubimce izvode van dvorišta vrtića, budući da ovde borave deca i da je njima potrebna zdrava i podsticajna sredina za rast“, kazala je Mitić.

Da podsetimo, City radio se već godinama, bavi temom grafita mržnje na niškim ulicama, pogotovo onih koja u sebi kriju neonacističke poruke. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije