Home  |  Vesti  |  Niš  |  Uručene stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ GO Medijana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

08. 02. 2018. Niš

Autor: Redakcija, Foto: GO Medijana Izvor: City radio

Uručene stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ GO Medijana

Gradska opština Medijana dodelila je 13. put stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ najboljim studentima i najtalentovanijim mladim ljudima sa teritorije najveće niške opštine.

Od ukupno četrdeset troje prijavljenih na konkurs za stipendije, komisija je odabrala dvanaest  najboljih koji će narednih dvanaest meseci primati stipendije u iznosu od 11. 500 dinara.

Za nagrade za talente konkurisalo je  četrdeset petoro mladih naučnika, sportista i umetnika, a nagradu u iznosu od 20. 000 dinara dobilo je njih dvanaest.

“Stipendije i nagrade su za nas pre svega priznanje za višegodišnji rad i trud”, istakli su nagrađeni .

Dobitnike stipendija i nagrada, njihove roditelje  i  prijatelje pozdravio je predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana, prof.dr Žarko Ranković. Čestitao je nagrađenima  na uloženom trudu i postignutim rezultatima, ali i poželeo da ostanu u našem gradu i svoje znanje i talenat primene ovde kod nas na dobrobit svih.

Gradska opština Medijana osnovala je Fond „Sveta Petka“ decembra 2005. godine  radi podsticaja i stimulisanja rada i razvoja mladih u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta kao i rešavanja drugih životnih potreba građana koji žive na teritoriji Gradske opštine Medijana. Sredstva za rad Fonda obezbeđuju se iz budžeta opštine Medijana. Prvi konkurs raspisan je početkom 2006.godine.

Do sada Gradska opština Medijana stipendirala je ukupno 96 najboljih studenata i dodelila 94 nagrade talentima .

Iz sredstava Fonda Sveta Petka finanasira se i vantelesna oplodnja. Pomoć u iznosu od po 200. 000 dinara do sada  su  dobila 123 bračna para.

Zahvaljujući sredstvima Fonda, po evidenciji Gradske opštine Medijana , do sada je rođeno desetak beba. U najvećoj niškoj opštini se nadaju da je taj broj mnogo veći, jer bračni parovi nisu u obavezi da jave ishod intervencije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage