Home  |  Vesti  |  Niš  |  Štab za vanredne situacije u Nišu usvojio nekoliko mera i preporuka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

03. 08. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Zbog tropskih temperatura

Štab za vanredne situacije u Nišu usvojio nekoliko mera i preporuka

Zbog izuzetno visokih temperatura Štab za vanredne situacije grada Niša održao je sednicu na kojoj je usvojeno nekoliko mera i preporuka.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu grada Niša navodi se da je Štab naložio postavljanje cisterni sa pijaćom vodom od 3. do 6. avgusta, od 10 do 16 sati na sledećim lokacijama: Durlanskoj, Trošarinskoj, Palilulskoj pijaci, kao i na lokaciji između Autobuske stanice i  Tvrđavske pijace.

Iz Štaba podsećaju građane da je zakonom zabranjeno paljenje vatre, niskog rastinja, strnjišta, biljnog otpada, korova, na otvorenom prostoru, odnosno na manjoj udaljenosti od 200 metara od šume. Takođe apeluju na građane i da ne bacaju opuške i drugi otpad van “tipskih posuda”.

Apeluje se na sugrađane i da vodu iz gradskog i seoskog vodovoda ne troše nenamenski, za, na primer, zalivanje bašti ili pranje automobila. 

Javno komunalnom preduzeću “Mediana” je naloženo da ujutru i uveče ekipe ovog preduzeća polivaju ulice, staze, parkirališta, parkove i zelene površine.    

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije