Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Stanari traže hitnu sednicu Skupštine grada

Udruženi pokret slobodnih stanara, zatražio je hitnu sednicu Skupštine grada Niša, na kojoj bi se raspravljalo o oporavku budžeta, smenama pojedinih funkcionera i drugim „gorućim“ problemima.

Iz Udruženog pokreta slobodnih stanara saopštavaju da su već ukazivali na probleme zbog kojih traže hitnu sednicu Skupštine grada Niša. Dodaju da su njihove primedbe potkrepljene izveštajem „Lokalne javne finansije: Problemi, rizici i preporuke“, koji je izradio Fiskalni savet Srbije.

Saopštavaju da bi se na sednici raspravljalo o oporavku budžeta Niša, a prvi koraci ka tome bilo bi smanjenje „nepotrebnih i predimenzionarnih troškova“, smanjenje subvencija kako bi investicije bile povećane, ali i svođenje broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi na optimalan broj. UPSS, traži i smenu predsednika opštine Medijana, zbog kako tvrde, „neracionalnog trošenja sredstava radi lične promocije“, i direktora niškog aerodroma „zbog skrivanja informacija od građana i nanošenja štete ovom preduzeću“.

U Udrženom pokretu slobodnih stanara, ocenjuju da bi sednicu trebalo što pre sazvati i zbog izuzetno teškog položaja Niša, koji će se odraziti na već izuzetno loš standard građana. Dodaju da bi sednica trebalo da bude otvorena za sve zainteresovane građane.

UPSS je zahtev za održavanje hitne sednice prosledio Gradskom veću i Skupštini grada Niša.      

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije