Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

22. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Pohvale niškoj Upravi od strane ministarke

O infrastrukturi i tekućim projektima, kao i fabrikama, putevima i ostalim objektima koji će se tek graditi u najvećem gradu na jugu Srbije, razgovarali su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministarka Zorana Mihajlović. Prilikom posete našem gradu, ona je obišla i niški aerodrom. Kako je istakla, Vlada Srbije će ulagati kako u izgradnju tornja i proširenje terminala, tako i u uređaje za sletanje i poletanje po lošem vremenu.

Renoviranu zgradu aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu obišla je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Pre dve godine niški aerodrom imao je tek nešto više od hiljadu putnika, a uvođenjem novih linija, ove godine je već dostignut broj od 140.000 putnika.

„Cele prošle godine smo imali ukupno 122.000 putnika, a do danas ih u ovoj godini ima 140.000 na niškom aerodromu. To je zaista uspeh. “Konstantin Veliki“ je regionalni aerodrom, a Niš je veoma važan za Srbiju i zapadni Balkan. Na nama je da iskoristimo strateško mesto Niša. Niški aerodrom treba da bude alternativa aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu“, istakla je Mihajlovićeva, dodajući da se radi na tome da se u narednim godinama, do 2020. godine, broj putnika na niškom aerodromu poveća na 550.000, a možda i više.

Prema njenim rečima, Vlada planira da uloži oko 6,5 miliona evra u nišku vazdušnu luku, od toga oko 4 miliona evra u toranj i proširenje terminala, a planirano je i ulaganje od 2 do 2,5 miliona evra za uređaje za sletanje i poletanje po lošem vremenu.

Inače, aerodrom u Nišu trenutno ima 11 linija. Avioni sa niške vazdušne luke lete do Bazela, Malmea, Memingena, Ajndhovena, Dortmunda, Diseldorfa, Berlina, Bratislave, Milana, Stokholma i Ciriha.

Trenutno se izvode radovi na daljoj rekonstrukciji terminalne infrastrukture, izgradnji nedostajućeg hangara i na parking prostoru, vredni 7,5 miliona evra. Druga faza rekonstrukcije počinje 2018. godine, a cilj je povećanje, odnosno dupliranje kapaciteta terminala.

Inače, na sastanku u Gradskoj kući, ministarku je gradonačelnik Niša upoznao sa svim infrastrukturnim radovima koji su u toku i onima koji se planiraju.

„Razgovarali smo o novim fabrikama, novi kameni temeljci će se desiti u narednih mesec i po dana najkasnije, o završetku radova na Leoniju, Loznom kalemu, počinjanju radova na izgradnji Naučno-tenološkog parka, prvom fazom Studentskog kreativnog centra koji je u toku, a vrednost 40 miliona dinara sa izmenama generalnog urbanističkog plana, planovima generalne regulacije sa vodovodom koji se radi prema Humu i Brenici, zatim kanalizacionoj i sekundarnoj mreži u nekoliko sela, bulevaru koji će spojiti Bulevar Nikole Tesle i Bulevar 12. februar, s nagoveštajem nastavka prema Somborskom bulevaru i izgradnje kružnog prstena oko Niša, o situaciji u budžetu koja je stabilna, kao i o drugim pitanjima vezanim za akva park, odnosno elaborat koji je otišao prema Vladi na saglasnost“, naveo je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ministarka Mihajlović istakla je da je ponosna na saradnju sa gradskom upravom Niša.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije