Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

21. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Produžen rok za uređenje korita Nišave

Korito Nišave od medoševačkog do železničkog mosta, u dužini od oko 2 kilometra, trebalo bi do kraja novembra da bude potpuno uređeno. Kako tvrde nadležni, prvobitni rok produžava se 5 meseci.

Iako je trebalo da budu završeni do 15. avgusta, radovi na uređenju korita Nišave će, kako tvrde nadležni, iz tehničkih razloga, trajati i narednih 5 meseci.

„Način regulacije je kombinacija uređenja minor korita i zelenog pojasa. I pored zaštite, cilj nam je i da građanima približimo reku, uređenu i očišćenu, i pešačku zonu potpuno sređenu, ovog trenutka možemo da kažemo, od Medoševca sve do Vrežine, sa mnogo sadržaja koji mogu biti naknadno dodati“, objašnjava Dragoljub Miljojković, direktor Vodoprivrednog centra “Morava“.

Radovi na regulaciji reke Nišave od medoševačkog do železničkog mosta, u dužini od oko 2 kilometra, realizuju se u okviru projekta Svetske banke, a sprovode ga resorno Ministarstvo i preduzeće Srbija vode.

Kako ističu iz Vodoprivrednog centra “Morava“, do sada je realizovano oko 60 odsto ovog projekta i utrošeno 160 miliona dinara.

Takođe, oko 400 metara medoševačkog kolektora izgrađeno je do sada, a vrednost ovog projekta koji se radi iz budžeta Grada Niša je 26 milona dinara, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom obilaska radova na jednom od najvećih gradilišta u gradu.

Završetak radova na kolektoru očekuje se do jeseni ove godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije