Home  |  Vesti  |  Niš  |  Postavljene platforme na opasnoj raskrsnici, semafor se još čeka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

21. 06. 2017. Niš

Autor: A. Krstić, A. Đokić Izvor: City Radio

Postavljene platforme na opasnoj raskrsnici, semafor se još čeka

Iako dugo najavljivan semafor još nije postavljen na nebezbednom pešačkom prelazu u niškom naselju Nikola Tesla, ubuduće će saobraćaj ipak biti sporiji na ovom mestu. Naime, nove platforme i signalizacija trebalo bi da uspore vozače na Bulevaru cara Konstantina. Nadležni ponovo obećavaju semafor, ali i kompletnu rekonstrukciju bulevara.

Na Bulevaru cara Konstantina saobraćaj je usporen postavljanjem asfaltnih platformi u oba smera, na raskrsnici u naselju Nikola Tesla, gde se pre desetak dana dogodila nezgoda u kojoj su povređene četiri devojčice.

Prema rečima Igora Vojinovića, ovo je samo početak uređenja ove saobraćajnice koja predstavlja višedecenijski problem za generacije osnovaca koji ovde prelaze pešački prelaz na putu do škole.

„Ovo smo obećali roditeljima pre nepunih 10 dana, nakon saobraćajne nezgode koja se ovde dogodila. Naravno, ovde nas očekuje i postavljanje semafora a potom i kompletna rekonstrukcija Bulevara cara Konstantina čime će se i ovaj, problematični deo puta, u potpunosti urediti i postati bezbedniji za pešake, ali i druge učesnike u saobraćaju“, kaže Vojinović.

Građani s kojima smo razgovarali su uglavnom zadovoljni, ali ima i onih koji misle da je sve moglo da se uradi bolje kako bi saobraćaj bio još bezbedniji.

„Bilo je stalno udesa, bezbednije je u svakom slučaju, mada sam očekivao da će plato biti malo višlji, i da će biti postavljen semafor“, kaže jedan sugrađanin.

„Prepreke ne znače ništa. Sedim ovde već pola sata i retko ko je prešao sa manje od 60 kilometara na čas, posebno ovi sa džipovima. Ne vrede ni semafori, vozim 50 godina, jednostavno naši ljudi bahato voze, nemaju vozačku kulturu“, smatra jedan sugrađanin koji živi u blizini raskrsnice.

Neki ipak misle drugačije, pa jedan sugrađanin kaže da „platforme znače mnogo, da vozači sporije sada voze, i da će sigurno ova raskrsnica biti mnogo bezbednija, nego što je to do sada bio slučaj“.  

Podsetimo, još marta 2016. godine ondašnja gradska vlast obećala je stanovnicima naselja Nikola Tesla da će do jula 2016. postaviti semafor na nebezbednom pešačkom prelazu, gde je pre 3 godine stradao desetogodišnji dečak. Obećanje nije ispunjeno, kako su objašnjavali nadležni, jer se ispod mesta namenjenog za semafor nalaze brojne podzemne instalacije. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije