Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Uskoro će proraditi i centralna javna česma

Iako su već počele vrućine, u samom centru Niša građani ne mogu da se osveže vodom sa javne česme na Trgu Kralja Milana. Zahtev za puštanje ove česme, koja se nalazi na teritoriji GO Medijana, Vodovodu bi trebalo da uputi rukovodstvo ove gradske opštine, odakle pak kažu da ona zvanično i formalno još uvek nije u njihovoj nadležnosti. U Gradskom veću saznajemo da je voda već data na uzorkovanje, i da će česma početi da radi sledeće sedmice.

Oko informacija vezanih za javnu česmu u centru grada prilično su neusaglašene nadležne institucije.

Kako tvrde u Sekretarijatu za imovinsko - pravne poslove Niša, javna česma na Trgu Kralja Milana, pored još 16, prema Zakonu o lokalnim samoupravama pripada GO Medijana. Ipak, kada je početkom maja ova gradska opština uputila JKP Naissus zahtev za puštanje u rad česmi sa svoje teritorije, ova centralna u gradu je izostavljena. 

U GO Medijana tvrde da je ona jedina javna česma koja nije u njihovom sistemu, “iako se sa Gradskim većem pregovara da to postane“. Kako tvrde, pre mesec dana uputili su inicijativu Gradskom veću da se nadležnost i celokupno održavanje česme prebaci na njihovu opštinu.

U Gradskom veću potvrđuju to, ali kako je za City radio rekao večnik Miloš Milošević, za prebacivanje nadležnosti sa Grada na GO Medijana neophodno je da se reše neke formalnosti. On dodaje da je voda sa ove česme već data na analizu, i očekuje da će biti puštena u rad već iduće sedmice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage