Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

05. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Simulirali saniranje povreda na takmičenju u prvoj pomoći

Osnovci i srednjoškolci iz Niša prikazali su svoje znanje iz prve pomoći na gradskom takmičenju Crvenog krsta. Prvoplasirane ekipe iz dve kategorije, OŠ “Ratko Vukićević“ i Gimnazija “9. maj“ očekuje Međuregionalno nadmetanje u Požarevcu za nekoliko dana.

Podmladak i omladina Crvenog krsta demonstrirali su svoje znanje i veštine, naučene na obukama prve pomoći, na današnjem gradskom takmičenju održanom na Amfiteatru na keju kod Oficirskog doma.

Na poligonima su ih čekale određene životne situacije u kojima su na različite načine povređeni učesnici. Takmičari su imali zadatak da prepoznaju povrede učesnika i na adekvatan način ih saniraju.

„Svaki poligon ima određena stanja koje oni treba da saniraju, a sve zadatke i konretno stanje videli su tek na licu mesta na poligonu. Svi su prošli obaveznu obuku, a veći deo učesnika ima već jednogodišnju pripremu i stalno pohađaju vežbe u Crvenom krstu i na poligonu. A poslednja 2 meseca je to pripremanje bilo gotovo svakodnevno“, kaže Sanja Stojanović, sekretar Crvenog krsta Niš.

U oštroj konkurenciji srednjih škola pobedila je ekipa Gimnazije “9. maj“, dok je drugo mesto zauzela “Medincka škola“, a treće “Ugiostiteljsko-tgovinska“. Iz ekipa podmlatka, najboljeplasirani su osnovci škole “Ratko Vukićević“, dok su drugoplasirani učenici OŠ “Kralj Petar I“.

Po jedna pobednička ekipa iz obe kategorije putuje u Požarevac 10. juna, na Međuregionalno takmičenje u prvoj pomoći.

Takmičenje organizuje Crveni krst Niš pod pokroviteljstvom Grada Niša i Kancelarije za mlade.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage