Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

30. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Uskoro konkurs za direktore javnih preduzeća u Nišu

U oktobru direktorima 11 preduzeća u Nišu ističe mandat. Na narednoj sednici Skupštine grada trebalo bi da budu donete odluke o raspisivanju konkursa za izbor novih direktora javnih i javno - komunalnih preduzeća, rečeno je na sednici Gradskog veća.

 Direktorima „Mediane“, „Zavoda za urbanizam“, „Direkcije za izgradnju grada“, „Nišstana“, „Gradske stambene agencije“, „Toplane“, „Gorice“, „Tržnice“, „Parking servisa“, „Objedinjene naplate“ i „Naisusa“, 2. oktobra ističu četvorogodišnji mandati, pa bi ova preduzeća mogla da dobiju nove rukovodioce. Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog, kojim bi trebalo da bude raspisan konkurs, a koji bi trebalo da usvoje odbornici na narednoj sednici Skupštine grada Niša. 

 „S obzirom da aktuelnim direktorima ističu četvorogodišnji mandati, da bi otpočeli proces raspisivanja konkursa, odluka o pokretanju postupka biće upućena na razmatranje Skupštini grada. Na narednoj sednici biće formirana komisija za sprovođenje konkursa. U roku od 8 dana od donošenja odluke, po zakonu raspisuje se konkurs za nove direktore“, kaže sekretarka za komunalne delatnosti Vladislava Ivković.

Konkursi neće biti raspisani za nove direktore „Aerodroma“ i „Direkcije za javni gradski prevoz“, jer mandat direktora ovih preduzeća traje do 2019., odnosno 2018. godine.

Kada je reč o formiranju komisije koja će donositi odluke o prijavama kandidata Vladislava Ivković očekuje da će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada naći i ovo pitanje.

„Posle objavljivanja konkursa kandidati mogu u narednih 30 dana da se prijavljuju, a po isteku roka, komisija razmatra prijave i sačinjava listu od 3 kandidata sa največim brojem bodova. Ovaj predlog se zatim dostavlja Gradskom veću koje donosi predlog akta o imenovanju najbolje rangiranog, odnosno prvog sa liste. Ovaj predlog Gradskog veća se zatim šalje odbornicima u Skupštini grada na razmatranje, koji će i doneti konačnu odluku o izboru direktora“, pojašnjava proceduru Vladislava Ivković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage