Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 05. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Žardinjere kod Pošte prepolovile trotoar

Dvadesetak betonskih žardinjera iz Obrenovićeve ulice premešteno je tokom proteklog vikenda na trotoar ispred Glavne pošte. Razlog je velika manifestacija 4. juna, povodom Dana MUP-a koji se obeležava u centru Niša. A dok pojedini građani negoduju, nadležni uveravaju da je ovo samo privremeno rešenje, do kraja nedelje.

Dok se pojedini prolaznici dive zelenilu koje ukrašava velike žardinjere postavljene ispred Glavne pošte u Nišu i smatraju da one sprečavaju nesavesne pešake da prelaza ulicu van pešačkog prelaza, neki sugrađani oštro negoduju što je time trotoar gotovo prepolovljen, a masivne betonske žardinjere stoje tik uz stazu za slepe i slabovide.

„Izgleda lepo, a da je sužen trotoar – jeste. Tesno je, ali ja volim zelenilo tako da što da ne. Mogli su samo manje da stave, ne treba da budu ovolike. Sve ima dobre i loše strane“, kaže jedna Nišlijka.

„Ma jeste smanjen trotoar, ali naš narod nije vaspitan, svi pretrčavaju ulicu I trebalo je da zagrade ovaj prolaz. Važno da žardinjere nisu preko staze za slepe, mada su i nju malo oštetili i izgrebali, verovatno radnici kada su ih pomerali“, rpiča stariji sugrađanin.

Međutim, u Komunalnoj policiji kažu da je premeštanje žardinjera privremenog karatektera i da će odmah nakon proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, 4. juna, one biti vraćene na početak šetačke zone, ispred nekadašnje Robne kuće Beograd.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage