Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Počelo sređivanje međublokovskih delova, čeka se red

S obzirom da uređenje međublokovskih delova grada ne spada u redovno održavanje JKP „Mediana“ čekalo je odluku Gradskog veća i dodeljivanje sredstava. To se i desilo pre dve nedelje, međutim i dalje veliki deo grada je pod visokom travom. Iz "Mediane" nas uveravaju da rade punim kapacitetom i da se trava kosi po prioritetima.

City radio je početkom meseca već pisao o visokoj travi u međublokovskim delovima grada.

Tada su nam iz JKP „Mediana“ rekli da se čeka na odluku Gradskog veća kojom će za to biti odobrena posebna sredstva, s obzirom da uređenje međublokovskih delova ne spada u redovno održavanje tog preduzeća.

Ova odluka doneta je na sednici Gradskog veća pre dve nedelje, ali je i dalje u velikom broju međublokovskih delova grada „dominira“ izuzetno visoka trava. Neki od naših sugrađana smatraju da stanari treba sami da se organizuju i pokose travu, ali su ipak u većini oni koji ističi da „neće da rade nešto za šta već plaćaju druge“.

„Ovo treba hitno pokositi, svašta odavde može da izađe, opasno je posebno za decu a i ružno“, kaže jedan Nišlija.
„S obzirom da mi već to plaćamo smatram da treba konačno da urede. Mi smo se već jednom organizovali i sami kosili, ali više ne možemo. Na šta ovo liči, sad unuku treba da izvedem u šetnju, gde da je šetam“, pita ljutito jedan naš sugrađanin.

Iz JKP „Mediana“ kažu da se uveliko radi na sređivanju zelenih površina i međublokovskih delova grada. Iz ovog preduzeća ističu da su angažovani svi radnici iz sektora „zelenilo“, kao i da je preko Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano 25 dodatnih radnika.

Dodaju i da se radi po prioritetima koje su opštine odredile. Osim toga prioriteti su javne površine, i parkovi, a zbog kiše neke su već više puta košene, kažu u ovom preduzeću i dodaju da će raditi i subotom dok ne budu uređene sve zelene površine i međublokovski delovi u Nišu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage