Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

24. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Po prvi put u istoriji Niš dobija Energetskog menadžera

Po prvi put u istoriji Niš dobija Energetskog menadžera. Za tu funkciju Gradsko veće predložilo je Branka Andrejevića, koji trenutno obavlja funkciju šefa odseka za energetiku, rečeno je na sednici Gradskog veća. Iz vlasti kažu da za obavljanje ove funckije nije bilo potrebno raspisivanje konkursa, a da je uvođenje Energetskog menadžera zakonska obaveza. Čeka se još potvrda ove odluke odbornika na sednici Skupštine grada.

Sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti energetiku i saobraćaj Vladislava Ivković kaže da zakon o Efikasnom korišćenju energije obavezuje sve gradove i opštine koje imaju više od 20.000 stanovnika da imenuju energetskog menadžera, pa će Niš "po prvi put u istoriji dobiti ovu funkciju“.

Gradsko veće je za tu funciju predložilo aktulenog šefa odseka za energetiku Branka Andrejevića, a on je prema rečima Vladislave Ivković morao da završi obuku za tu finkciju koja predviđa poznavanje energetskog sektora, za šta je dobio i licencu.

Gradsko rukovodsvo je kako ističe u njemu prepoznalo čoveka koji „će podići svest građana ali i poslovanje niške toplane.“

To konkretno znači da će njegove nadležnosti između ostalog biti, priprema i analiza načina korišćenja energije, programa i planova efikasnosti, analiza predloženih mera , a o svemu ovome i drugim nadležnostima, podnosiće izveštaj Skupštini grada.

Ona tvrdi da zakon ne predviđa raspisivanje konkursa za ovu funkciju, a ova odluka Gradskog veća biće razmatrana na narednoj sednici Skupštine grada, koja donosi odluku o imenovanju Energetskog menadžera.    

   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage