Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

19. 05. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Maturanti iz Niša plesali za Ginisa

Više od 1.500 maturanata iz Niša poslalo je danas najlepšu sliku iz centra grada, plešući zajedno sa Evropom tradicionalni Maturantski ples, na Štrausovu kompoziciju “Slepi miš”. Na taj način, oprostili su se od srednjoškolskih dana i ujedinjeni oko pesme i igre zajedno zakoračili u svet odraslih.

Tačno u podne, niški maturanti tradicionalno su zaplesali na Trgu Kralja Milana uz Štrausovu kompoziciju “Slepi miš”, boreći se ujedinjeni da obore novi Ginisov rekord najvećeg simultanog plesa na svetu. Više od 1.500 svršenih srednjoškolaca u crvenim i belim majicama plesom su završili jedan od najlepših perioda u svojim životima.

„Ujedinjujemo se sa decom iz cele Evrope, tako da mislim da na jedan lep način obeležavamo ovaj dan. Pripremali smo se dve nedelje i bilo je baš zabavno i uživali smo u tome, pogotovu što je vezano za Ginisovu knjigu rekorda. Zato je ovo super prezentacija Niša i uopšte maturanata“, kaže bivša gimnazijalka.

„Čast je biti na ovome! Neverovatna je organizacija u kojoj učestvuje ovoliko mladih ljudi“,  kazao je uzbuđeno sada već svršeni gimnazijalac.

„Svakako ćemo pamtiti zauvek današnji dan i Maturantski ples“, priča maturantkinja.

Pored Niša, iz Srbije je učestvovalo još 15 gradova, a u našem gradu je i ove godine plesalo najviše maturanata, tvrde organizatori.

„Ove, kao proteklih 10 godina, Niš je najbrojniji među gradovima u Srbiji, to je postala tradicija bez koje maturanti ne žele da završe srednju školu. Njima je ovaj ples kao i proslava mature. Učestvovale su bukvalno sve srednje škole u gradu, osim Prehrambeno-hemijske škole“, objašnjava za City radio Jelena Aleksić, instruktor Maturantskog plesa, i predsednik plesnog kluba “Boom 018“.

Za razliku od protekle Maturanstske parade http://www.radiocity.rs/vesti/drustvo/5822/maturantska-parada-ili-cirkuzijada.html koja je bila obojena intrigama između 2 organizatora, plesnih klubova “La luna“ i “Eko reakcija“, koji su se otimali oko učesnika budući da je jedne angažovao Grad, a druge Ministarstvo prosvete i Ministarstvo omladine i sporta, u petak 20. maja 2017. godine, sinhrono i ujedinjeno plesali su svi sa Trga.

„Od ove godine, pa nadamo se svih narednih neće biti problema, sada samo sa plesnim klubom “La Luna“ imamo saradnju, i to jako dobru, i mi i Grad Niš“, dodaje Jelena.

Podsetimo, prošle godine, podeljeni na dve različite lokacije, u veseloj atmosferi i uz zvuk pištaljki niški maturanti plesali su na Trgu Kralja Milana u crvenim i belim majicama, a u parku Sveti Sava u narandžastim majicama i sa belim kišobranima. http://www.radiocity.rs/vesti/nis/5832/maturanti-plesali-u-centru-i-u-parkicu.html Pokrovitelj ovogodišnje parade je Grad Niš – Kancelarija za mlade Grada Niša.

Inače, pre Maturantskog plesa, bivši đaci prošetali su ulicama grada od Čaira do Trga.

European Quadrille Dance Festival – Maturantski ples je manifestacija koja okuplja maturante cele Evrope, koji u isto vreme plešu na trgovima svojih gradova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage