Home  |  Vesti  |  Niš  |  Više od 100 ustanova socijalne zaštite na prvom sajmu u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

04. 05. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Više od 100 ustanova socijalne zaštite na prvom sajmu u Nišu

Sa ciljem umrežavanja javnih i privatnih ustanova socijalne zaštite i organizacija civilnog društva, razmene znanja i iskustava, informisanja građanja o pravima koja imaju u ovoj oblasti i uslugama koje su im dostupne organizovan je prvi put u Nišu Sajam usluga socijalne zaštite.

Socijalne ustanove u Nišu su dobro organizovane, uprkos radu u ne baš idealnim uslovima i patologiji koja je teška, prema rečima Nenada Ivaniševića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Tu pre svega mislim na Centar za socijalni rad, koji je osnovna ustanova socijalne zaštite, a onda o ustanovama za smeštaj raznih tipova korisnika, u zavisnosti od uzrasta i dijagnoza. Nevladin sektor je partner Vlade Republike Srbije, ponekad imamo razmimoilaženja oko nekih stvari, ali je cilj uvek isti – pomoć građanima“, kazao je Nenad Ivanišević.

Više od 100 javnih i privatnih ustanova iz sistema socijalne zaštite, kao i organizacija civilnog društva predstavilo je svoje programe na Sajmu usluga socijalne zaštite, koji je prvi put organizovan u Nišu.

Posetioci Sajma imali su priliku da se u četvrtak u Domu vojske informišu o svojim pravima u ovoj oblasti i vrstama usluga koje su im dostupne.

„Kada ovakav skup ima u svojoj osnovi humanost, brigu o drugima, zajedničku društvenu odgovornost onda je smisao svega ovoga još veći. Svi izlagači ovde bave se izuzetno humanim i važnim poslom za veliki broj naših sugrađana. Uveren sam da će ovaj Sajam postati tradicija, a da će se u budućnosti ojačati sistem socijane zaštite u našem gradu“, rekao je Rade Rajković, predsednik Skupštine grada Niša.

Pored sajamskog dela, organizovan je i stručni skup pod nazivom „Razvoj usluga u zajednici – zajednički put u budućnost“ i Bazar zdravlja.

Takođe, Centar za podršku porodici „Putokaz“, koji u Nišu postoji od 2014. godine, predstavio je na Sajmu u Domu vojske programe SOS Dečijih sela Srbija, koje ova organizacija, sa ciljem podrške deci i porodicama sprovodi na različitim lokacijama u Srbiji. Oni su usmereni na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodice i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.

Sajam usluga socijalne zaštite organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a prvi je održan 8. aprila ove godine u Novom Sadu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage