Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 04. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Gde će završiti novac od prodaje lokala?

Deo opozicije smatra da je lako prodavati „nešto što se decenijama sticalo“, a da bi vlast trebalo da razmišlja kako privući novac na drugi način u budžet Niša. Sa druge strane, vlast odgovara da su lokali samo trošak za grad s obzirom na nesavesne zakupce „koje je štiti zakon“, a koji nisu plaćali kiriju,vodu, i druge troškove“.

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Niša Zoran Perišić kaže da je „interesantno“ da „nekima dok su bili vlast, delom i u koaliciji sa SNS-om a sada opozicionarima“, nije smetalo to što su lokali pravili velike gubitke budžetu. Dodaje i da aktuelni zakoni „štite zakupce lokala, koji ne plaćaju zakup, kiriju, vodu, a ne možete im ništa“.

Zbog toga Perišić u potpunosti podržava ideju gradonačelnika Bulatovića „da sve ono što nije rentabilno i što ne donosi profit treba prodati“.

„Mislim da svu imovinu koja se ne koristi na pravi način i ne donosi benefit gradu treba prodati“, zaključio je Perišić.

Šef odborničke grupe DS-a Miodrag Stanković postavlja pitanje da li će sredstva od prodaje imovine u vrednosti od 2 miliona evra biti namenjena Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (KLER), „ali odgovora nema“.

„Lako je prodavati ono što se decenijama sticalo, vlast treba da razmišlja kako privući novac na drugi način u budžet. Kada domaćin rasprodaje stvari iz kuće to znači da nema od čega da živi i da mora da rasprodaje ono malo što ima kako bi pregrmeo i preživeo“, rekao je Stanković. On dodaje „da dok je bila na vlasti DS nije rasprodavala gradsku imovinu, već je na drugi način punila budžet“.

Odbornik koalicije „Niš moj grad“ Branislav Jovanović kaže da novac od prodaje lokala i stanova treba da bude usmeren ka izgradnji vrtića i adaptaciji škola.

On tvrdi da pojedini gradski funkcioneri bespravno stanuju u gradskim stanovima, ali nije naveo imena.

„Govorio sam i ranije da je stepen korupcije visok kada su u pitanju prodaje lokala i stambenih prostora u vlasništvu Niša, još u vreme DOS-a, a sada se ta praksa nastavlja“, tvrdi Jovanović.

„U stanovima u vlasništvu grada, neki građani stanuju bespravno, a u tim stanovima su i neki direktori ustanova i preduzeća, i treba ih prodati“, kaže Jovanović.

Jovanović ističe da „isto važi i kada je reč o lokalima“. Tvrdi i da postoje lokali „koji su predmet dogovora,zloupotreba i manipulacija“.

Jovanović postavlja pitanje na šta je utrošeno milion i po evra od lokala koji su ranije prodati. Ipak, on će podržati prodaju ali da se novac upotrebi „za igradnju, vrtića, škola i zdravstvenih ustanova“. Zaključuje i da će biti najveći kritičar ukoliko se cene „obaraju u nedogled a lokali budu prodati za bagatelu“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage