Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

29. 04. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

„Pčelica“ povećala cene

Skupštinska većina usvojila predlog za povećanjem ekonomske cene „Pčelice“. Ovakav postupak u opoziciji smatraju nedopustivim, s obzirom na loš životni standard građana, a gradonačelnik Bulatović obećava da će se potruditi da poveća subvencije grada na ove cene.

Skupštinska većina usvojila je predlog kojim je ekonomska cena „Pčelice“ sa 15.600 dinara povećana na 21.000 hiljadu dinara. To znači da će od 21.000 dinara grad plaćati 80 odsto ove cene a roditelji 20 procenata.

Šef odborničke grupe DS-a Miodrag Stanković, smatra nedopustivim povećanje cena usluga s obzirom na prosek plata u Nišu, i loš životni standard građana.

„Imamo povećanje cena goriva, akciza, sve veće dažbine, to bi gradska vlast trebalo da ima u vidu“, ističe Stanković.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da će se „potruditi“, da pronađe sredstva kako bi grad „učestvovao u ceni“ sa više od 80 odsto, pa bi se samim tim i povećanje cena usluga ove ustanove manje odrazilo na „džepove“ roditelja.

Inače na dnevnom redu sednice je i smena dela Upravnog odbora „Pčelice“, zbog toga što su uprkos brojnih optužbi, i izjave resornog ministra da Zoran Jonić ne može više da bude direktor ove ustanove, od četiri kandidata, oni ponovo predložili Jonića da obavlja tu funkciju. Do ove tačke se nije stiglo, pa će se o tome raspravljati u sredu, za kada je zakazan nastavak sednice.  

Šef odborničke grupe SNS-a Zoran Perišić kaže da je ovakav postupak upravnog odbora „nepotreban“ i da će svi članovi koje je postavila lokalna samouprava biti smenjeni.

Odbornik koalicije „Niš moj grad“ Branislav Jovanović ističe „da kada je on bio u vlasti, da je taj čovek bio u mišijoj rupi“.

„Nije smeo da tuži Pčelicu, zapošljava u sprezi sa aktuelnom vladajućom koalicijom,vršlja i radi kako hoće. Evo hoće i treći mandat iako nema nikakve rezultate, nije uredio ni jedno obdanište, udario učenika, zaposlio članove porodice, tužio sopstvenu firmu, potkupio upravni odbor“, tvrdi Jovanović.

Za Jovanovića je „poražavajuće“ što „iza Jonića Jonića stoji politika“, uz sve što je naveo i „podseća na potkradanje roditelja za oko 200 miliona dinara što direktno, što indirektno“.

„Mislim da je resorni ministar odmah mogao da postavi novog v.d. direktora, ali neka, blizu je Zaječar nadam se da će se uskoro preseliti u Niš“, zaključio je Jovanović. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage