Home  |  Vesti  |  Niš  |  Novi rok za Novi Niš – izgradnja će trajati 10 do 12 godina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

28. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Novi rok za Novi Niš – izgradnja će trajati 10 do 12 godina

Kamen temeljac za Novi Niš postavljen je pre godinu dana. Iako se sa puta koji prolazi pored nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“, gde se i gradi Novi Niš, vide uglavnom ruševine i neuređeni prostor, investitor za City radio tvrdi da radovi napreduju u skladu sa planom, kao i da će ovaj projekat trajati između 10 i 12 godina.

Pre tačno godinu dana postavljen je kamen temeljac za Novi Niš, stambeno-poslovni kompleks najavljivan kao najveći projekat izgradnje nekretnina u južnoj Srbiji. Iako građani nisu u prilici da vide uživo da li radovi uopšte napreduju, u kompaniji “Clean earth capital“ kažu da se sve odvija kako je planirano.

„Zbog jakog snega koji je bio ove godine kasnimo dve nedelje u odnosu na definisani plan. Nije bilo bezbedno da se radi sa betonom na minus pet stepeni, a i  kada su temperature ispod nule moramo da brinemo i o bezbednosti naših radnika na gradilištu“, rekao je za City radio investitor Filip Bej, direktor američke kompanije “Clean earth capital“.

Bej dodaje da je očišćen veći deo lokacije koja se prostire na 15 hektara, 28 objekata je porušeno i reciklirano, a preostalo je rušenje još 4 objekta. Kako kaže, krajem leta počeće izgradnja komercijalnih stanova, a deo njih će, u skladu sa potpisanim ugovorom, biti predat Ministarstvu odbrane Republike Srbije.

„Naša dupla zgrada broj 25 napreduje veoma dobro, doćićemo do poslednjeg sprata ovog meseca, a trebalo bi da bude završena oko Nove godine. Već tada će biti u upotrebi, prostor za parking će biti uređen i okolina ove zgrade biće očišćena i uređena. U planu su i druge komercijalne zgrade čija će izgradnja početi krajem 2018. godine, ali imaćemo prilike da kasnije tokom godine pričamo detaljnije o tome“, kazao je Bej.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, u prvoj fazi će, biti izgrađeno oko 300 stanova i nekoliko desetina kuća, a zatim i bolnica, univerzitetski centar i šoping mol. Ministarstvo odbrane će dobiti oko 320 stanova za rešavanje stambenog pitanja pripadnika Vojske.

Iako se kao krajnji rok za izgradnju Novog Niša pominjala 2021. godina, u kompaniji “Clean earth capital“ kažu da će ovaj projekat trajati između 10 i 12 godina, možda nesto kraće ili nešto duže.

„Rokovi zavise od tržišta i gradićemo u skladu sa njegovim zahtevima. Očekivanja tržišta, ekonomski razvoj Srbije i Niša, lokalne investicije i politička stabilnost su faktori koji utiču na ceo proces. Planirani su apartmani različite klase, sa maloprodajom i komercijalnim delom u samom jezgru našeg projekta, dve poslovne zgrade, hotel, tehnički univerzitet i privatna klinika. Kada se sve završi, kompleks će obuhvatati preko 230.000 m² objekata različite namene“, objašnjava investitor Filip Bej.

Kako je za City radio objasnio Filip Bej, do kraja maja će informacija o ceni stanova biti objavljena zvanično, na Facebook stranici “Novi Nis Project“.

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

10.02.

2018.

Tarra [neregistrovani] u 23:53

Nema razloga za tolikim kasnjenjem

Na niskom birou vise hiljada ljudi godinama ceka posao. Uposlite ih na projektu izgradnje Novog Nisa i nece vam trebati 12 godina da sav taj posao zavrsite. Nema razloga, a ni opravdanja da se sa tim beskonacno odugovkaci.

Odgovori
uto

15.08.

2017.

TANJA [neregistrovani] u 13:30

Izgradnja Novog Niša

Kod nas ništa ne može biti urađeno u kratkom roku. Obavezno mora biti produžen rok bar 2 puta. A toliko nezapošljenih na Birou za zapošljavanje. Uposlite te ljude kako bi se brže gradilo.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage