Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

19. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City Radio, Foto: City radio

Uskoro naplata parkiranja prekoputa "Ratkove" škole

Roditelji dece koja pohađaju OŠ “Ratko Vukićević“, ukoliko ih do škole dovoze kolima, uskoro će plaćati parkiranje na tom mestu. JKP Parking servis obeležilo je 42 parking mesta u drugoj zoni sa jedne strane ulice, ali dok se ne postavi tabla sa informacijama o naplati, ona se neće vršiti.

Do kraja meseca JKP Parking servis počeće da naplaćuje parkiranje u ulici Ratka Vukićevića u Nišu. Nalog za obelažavanje 42 parking mesta izdao je Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, zbog same frekventnosti ove ulice, ali i bezbednosti đaka.

„Zbog same škole i zbog tog dela, gde je saobraćaj u određenom delu dana frekventniji, bilo je neophodno da se parking mesta obeleže. Očekujemo da u narednom periodu, recimo do kraja meseca, dobijemo rešenje od Sekretarijata o postavljanju table sa obeleženom zonom, odnosno brojem koji je potreban za plaćanje parking mesta“, rekla je za City radio Jelena Nešić, portparol JKP Parking servis.

Pojedini roditelji saglasni su sa tim da će na taj način bezbednost dece biti podignuta na viši nivo, ali ima i onih koji negoduju zbog same naplate ovog preduzeća.

„U suštini, jasno je da roditelji, kao ni drugi građani, ne bi trebalo da ostavljaju svoje automobile tek tako parkirane na ulici, napravi se gužva, a u tim trenucima retko ko prelazi ulicu preko pešačkog prelaza. Rizično je za decu“, priča roditelj.

„Samo znaju da naplaćuju, a gde ja da parkiram u međublokovskim delovima grada, čak i gde nema naplate?! U zoni škole je u redu, ali generalno, u gradu je sve više mesta za naplatu, a sve manje mesta za parkiranje“, kaže jedan vozač.

Kako saznajemo u Parking servisu, u planu je da se parking mesta obeleže i u ulicama Đerdapskoj, Dimitrija Dragovića, Marina Držića i Ljubomira Nikolića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage