Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

13. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Oštećene ulice nerviraju Nišlije - Grad počeo sanaciju

Na rupe, oštećenja, džombe i loše asfaltirane ulice gotovo nijedan građanin nije imun, pa i turisti koji prolaze našim putevima neretko ostaju u čudu kako su ovde putevi zapušteni. U Gradu tvrde da je započeta sistematska sanacija.

Oštećene ulice, rupe i krateri na kolovozima koji se ne saniraju na vreme, a kada se uređuju neretko se popune i prekriju asfaltom lošeg kvaliteta, problemi su sa kojima se svakodnevno suočavaju i pešaci i vozači, gotovo svuda po gradu.

„Ja živim u Igmanskoj ulici koja je bukvalno pola od asfalta, a polovina je kaldrma, ne mogu ni pešaka da dođem do kuće, a kamo li kolima. U gradu je raspad sistema, nema nade da će ikada gradski putevi da se srede. U Nišu su najgori putevi u celoj Srbiji“, otvoreno govori nezadovoljni Nišlija.

Jedna sugrađanka žali se na kvalitet kolovoza u ulici Nikole Uzunovića u Duvaništu. Kako kaže, prohodnost ulice je jako loša, a asfalt star i oštećen.

„Dva automobila ne mogu da se mimoiđu jer vlasnici svoja vozila parkiraju na ulici, a ne u dvorištima. Takođe, ne rade se veće popravke, problem se ne otklanja, ulica se samo šminka, jer se rupe samo krpe“, kaže naša sugrađanka.

Već duži vremenski period loši putevi u Zetskoj ulici, na Trošarini, Bulevaru, Obilićevom vencu, ali i drugim delovima grada oštećuju automobile i druga vozila, za koje građani plaćaju registracije, tehničke preglede, servise, popravke. I u Upravi grada su, kažu, svesni situacije sa rupama na ulicama, za koje je, priznaju, krivo neadekvatno saniranje.

„Jedan od razloga što postoji puno otvora na putevima jeste veliki broj intervencija i drugih sanacija. Planirali smo da izmenimo Odluku o komunalnom redu koja definiše taj problem kako bi jasnije propisali njegovo rešavanje, a kako bi se bolje vršio nadzor nad izvođačima radova“,kaže za City radio Miloš Milošević, član Gradskog veća zadužen za izgradnju, planiranje, urbanizam i energetiku.

Inače, Grad je započeo sistematsko rešavanje oštećenja na nekoliko mesta u Nišu.

„Sanirana je oblast oko Apelacionog suda i Starog groblja. U Zetskoj, koja je jedna od problematičnijih ulica, radovi su pri kraju. Idemo dalje glavnim trasama gde prolazi gradski saobraćaj, to su saobraćajnice od prioriteta, a zatim će se sanirati i ostali problemi u gradu, da probamo u kratkom roku da ulice dovedemo u pristojno stanje nakon zimske sezone“, objašnjava Miloš Milošević.

Starije Nišlije pamte vremena kada su se ovakvi radovi obavljali i tokom noći, pa se sve završavalo brže i sa manje problema. Nažalost, kako je dodao član Gradskog veća Milošević, ta solucija nije predviđena javnim nabavkama jer je, iako praktičnija, znatno skuplja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage