Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

21. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

"Lepili mladi, pa nisu znali gde ne treba"

Sa zidova brojnih gradskih objekata smeše nam se predsednički kandidati, iako je predizborno oglašavanje zabranjeno na izlozima, spoljašnim površinama fasada, na drveću i ogradama, odnosno dozvoljeno je samo na bilbordima i mestima koja su predviđena za reklamiranje. U SNS-u kažu za City radio da su se plakati sa Vučićevim likom našli na nedozvoljenim mestima, jer su ih “lepili mladi ljudi, pa se takve stvari dešavaju“.

Predizbornim plakatima naružene žardinjere, izlozi praznih lokala i drugi zidovi u gradu nisu nam strani. Brojni sugrađani kritikuju ovakav vid reklamiranja, koji je izmakao kontroli.

„Ovi Vučićevci toliko ne biraju gde lepe plakate, da mislim da ću, ako 3 min stojim u mestu, i ja biti prelepljen“, požalio se mladi Nišlija Dušan Filipović.

„Šetam sa sinom kroz grad. Gledam unakažene žardinjere, stakla na ulazu u podzemni prolaz, autobuska stajališta, stubove ispod Kalče. Lepe bez ikakvog reda. Ljudi cepaju, oni lepe. I kog to sve smisla ima? Nikakvog“, napisala je naša sugrađanka na jednoj društvenoj mreži.

Budući da nedozvoljena mesta u gradu uglavnom “krase“ plakati sa slikom predsedničkog kandidata Aleksandra Vučiča, pitali smo niški ogranak Srpske napredne stranke kakav su uopše nalog dobili aktivisti ove partije, pa su lepili plakate gde ne treba.

„Radi se o mladim ljudima koji su lepili, pa plakata ima i na nedozvoljenim mestima, iako su oni dobili nalog da lepe samo gde je dozvoljeno. Znate, uoči svih izbora grad se izlepi predizbornim plakatima, ali se posle izbora uklone. Svakako, mi ćemo po nalogu Komunalne policije ukloniti sve nepropisno zalepljene plakate“, uverava Zvezdan Milovanović, poverenik SNS-a u Nišu.

Zamenik načelnika Komunalne policije rekao nam je da je ovaj prekršaj definisan Odlukom o oglašavanju koju primenjuje Komunalna inspekcija nadležne gradske opštine. Oni vode upravni postupak i mogu da daju nalog i angažuju drugu službu koja će o svom trošku ukloniti plakate sa mesta koja za to nisu predviđena.

„Komunalna policija može samo da interveniše ako zatekne lice u prekršaju, da zabrani lepljenje i eventualno sankioniše prekršioca“, kaže Milan Đorđević.

Ono što je građanima očigledno je da nadležni do sada ili nisu zatekli ili nisu želeli da kazne počinioce koji lepe propagandne plakate gde nije dozvoljeno.

Podsetimo, i protekle godine uoči parlamentarnih izbora, brojna mesta u gradu gde oglašavanje ove vrste nije dozvoljeno ipak su bila oblepljenja, uprkos upozorenjima Komunalne policije, u kojoj saznajemo da je 11 različitih prekršajnih naloga podneto tokom 2016. za kršenje Odluke o oglašavanju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage