Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

20. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Nišlije očekuje obnova fasada centralnih gradskih objekata

U aprilu počinje obnova i rekonstrukcija fasada u gradu, sredstvima koja su odobrena iz republičkog budžeta, najavili su u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj. Ideja je da nešto više od 200 miliona dinara pokrije uređenje što više fasada u Obrenovićevoj ulici, deo zgrada u samom centru grada, i u Voždovoj ulici. Takođe, najavljen je i početak rekonstrukcije pešačkog mosta ispred Tvrđave i dela Trga kralja Milana, do kraja godine.

Sa ciljem osvežavanja starih fasada, idućeg meseca počeće rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta, bibilioteke "Stevan Sremac", Simfonijskog orkestra, Narodnog muzeja u ulici Nikole Pašića i zgrade u Obrenovićevoj ulici u kojoj se nalazi Medija centar, izjavio je načelnik niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

„Ideja je da se one renoviraju, jer su u najvećoj meri propale, nisu dobro održavane i ne odaju dobar estetski doživljaj. Cilj je estetski to srediti, a nemamo informacije da li će prilikom ovih većih zahvata biti i promena u smislu boja, ili nečeg drugog, što bi dramatično promenilo izgled, pre svega radi se osvežavanje fasada“, objašnjava Milan Ranđelović.

Kako je dodao, konkurs za izbor firmi koje će obnavljati fasade završava se 26. marta. Prema njegovim rečima, narednih meseci radiće se i fasade zgrada za koje je prema novom Zakonu o stanovanju potrebna saglasnost Skupština stanara. Ranđelović tvrdi da će se narednih pet meseci raditi idejni projekat i projektno-tehnička dokumentaciji za obnovu mosta i dela centralnog trga.

„Severni deo Trga kralja Milana i most ispred Tvrđave, koji je postao deo pešačke zone, dobiće nov izgled. Naime, Gradsko veće usvojilo je rešenje o finansiranju izrade tehničke dokumentacije, koja je uvod za nastanak urbanističkog projekta“, rekao je načelnik Kancelarije.

Za obnovu fasada Gradu je odobreno oko 200 miliona dinara, dok će izrada pomenutog idejnog projekta i projektno-tehničke dokumentacije koštati 600 hiljada dinara. Koliko će koštati sami radovi biće poznato nakon završetka projektne dokumentacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage