Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

08. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

“Kreativni sokak“ u centru Niša do subote

Ni kiša, ni vetar i oblaci ne mogu ništa vrednim i veštim kreativcima, koji su svoje jedinstvene radove iz širokog spektra kako upotrebnih, tako i ukrasnih predmeta predstavili Nišlijama na još jednom “Kreativnom sokaku“. Osmomartovski bazar možete posetiti na Trgu Kralja Milana do subote.

Sada već tradicionalni “Kreativni sokak“ otvoren je na Trgu Kralja Milana. Nišlije koji vole ručno izrađene, unikatne predmete upoznate su sa tim da se ova kreativna družina okuplja uoči nekog praznika u samom srcu Niša. Za ovogodišnju promociju starih i umetničkih zanata izabrali su Dan žena.

Brojni izlagači iz Niša, ali i okolnih gradova, predstavili su narodnu radinost iz cele Srbije. Tako se na improvizovanim tezgama mogu naći rukotvorine od pletenih čarapa i kapa, posuđa od stakla, keramike i drveta, ukrasnih slika, zidnih satova, do nakita, cveća napravljenog od listova kukuruza, liciderskih srca i još dosta toga.

Ljubazni kreativci, čuvari kulturne baštine, vešti rukotvori, prodavaće svoje radove na Kreativnom sokaku do subote, 11. marta. Ovaj bazar organizuje Udruženje za negovanje tradicije Višnja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage