Home  |  Vesti  |  Niš  |  Novi višednevni protesti radnika i građana počinju danas u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

24. 02. 2017. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Novi višednevni protesti radnika i građana počinju danas u Nišu

Protestom, koji će se održati danas u 17h, ispred Narodnog pozorišta u Nišu, počinje novi krug višednevnih protestnih okupljanja građana.

Više reprezentativnih sindikata, među kojima su Policijski sindikat, Vojni sindikat, Sindikat Sloga, CHF, zajedno sa Udruženjem stanara pozivaju građane i svoje članove da se pridruže narednih dana protestnim šetnjama, kako bi iskazali nezadovoljstvo. Prvi krug višednevnih protesta u organizaciji UPSS održan je pre nešto manje od mesec dana.

"Neisplaćene radničke zarade u višemilionskom iznosu, uništavanje JKP „Gorica“, štetno „poslovanje“ javnih preduzeća, nepoštovanje zakonskih obaveza prema korisnicima daljinskog grejanja, kao i nepoštovanje zahteva građana za praznom stolicom u javnom sektoru", navode organizatori kao  razloge  za četvorodnevne proteste.

Do 3. marta nastaviće se protestna okupljanja na različitim lokacijama u gradu.

Danas u 17 sati zakazano je okupljenje ispred Narodnog pozorišta, odakle će prisutni nastaviti šetnju do Skupštine grada, Objedinjene naplate i Gradske kuće.

U ponedeljak, 27.2., protestna šetnja će krenuti u 17h ispred crkve Svetog Save u Parkiću a završiće se ispred Gradske kuće.

U sredu 1.marta, protestanti će se okupiti u 17h  na platou ispred stadiona, odakle će krenuti u šetnju pored Distribucije do Gradske kuće.

Poslednjeg najavljenog dana 3.marta, šetnja će krenuti sa Trga kralja Aleksandra, pored vodovoda, Parking servisa, do Gradske kuće.

Organizatori protesta najavljuju da će kao i prošlog puta, protesti Nišlija biti podržani i gostima iz drugih gradova i pozivaju građane da se odazovu u što većem broju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage