Home  |  Vesti  |  Niš  |  Proglašeni najbolji radovi na konkursu za spomenik oslobodiocima Niša
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

08. 02. 2016. Niš

Autor: City radio Izvor: City radio

Proglašeni najbolji radovi na konkursu za spomenik oslobodiocima Niša

Odabrana su tri najbolja rešenja za budući spomenik oslobodiocima Niša u Drugom svetskom ratu koji bi do kraja godine trebalo da bude postavljen na Sinđelićevom trgu preko puta Suda. Prvo mesto pripalo je idejnom rešenju koje je delo diplomiranog akademskog vajara Bojana Konstantinovića i koautora diplomiranog inženjera arhitekture Milene Kostić.

Završen je konkurs za izradu idejnog umetničkog skulptorskog, arhitektonsko-urbanističkog rešenja “Spomenika oslobodiocima Grada Niša u Drugom svetskom ratu“ u parku na Sinđelićevom trgu. Prvo mesto pripalo je idejnom rešenju diplomiranog akademskog vajara Bojana Konstantinovića i koautora diplomiranog inženjera arhitekture Milene Kostić.

Druga nagrada pripala je idejnom rešenju diplomiranog vajara Radoša Radenkovića i inženjera arhitekture Marije Lukić, a treća rešenju Sare Nikolić.

Autor prvonagrađenog rada dobija 600 hiljada dinara, drugonagrađenog 400, a trećenagrađenog 200 hiljada dinara.

Konkurs je Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala u oktobru 2015. godine, a radovi su za javnost izloženi u Paviljonu u Tvrđavi, od kraja januara.

Na osnovu Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2016. godinu, Spomenik oslobodiocima Grada Niša, na osnovu prvonagrađenog rada na konkursu, biće izgrađen u Parku na Sinđelićevom trgu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

08.02.

2016.

DEJO [neregistrovani] u 23:12

STA KK

gde...

je....

DRVCE>!?!?!?!?!?

secam se da je bila i neka maketa drvceta medju pristiglim radovima, to drvce je oplemenjivalo. gradjani nisa zele da znaju GDE JE DRVCE. vidi ovo sto je stiglo, 2. slika je kocka, treca slika je necu ni da komentarisem. ustvari hocu. i treca slika je kocka.

GDE JE DRVCE KAZITE NAM

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage