Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

19. 03. 2014. Niš

Izvor: City radio

21.mart -Međunarodni dan borbe protiv rasizma

Zajedno protiv rasizma

Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije obeležava se u znak sećanja na 21. mart 1960. godine kada je u Južnoafričkoj Republici ubijeno 69 ljudi koji su mirno demonstrirali protiv aparthejda. Taj dan ustanovile su Ujedinjene nacije 1966. godine.

Povodom 21.marta, Medjunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije, Antifašistički kolektiv (AFK) iz Niša poziva građane da se pridruže web akciji. 

“Podelite sa nama vaša razmišljanja, zapažanja, komentare, fotografije grafita ili situacija na temu rasizma, rasne diskriminacije, govora mržnje i ostalih problema sa kojima se susrećemo, tako što ćete u komentar, opis slike ili status na nekoj od socijalnih mreža uključiti #Nisprotivfasizma2014”

Pored web akcije, AFK organizuje i javni skup pod nazivom "Zajedno protiv rasizma", u petak, 21. marta, na platou pored česme Stevana Sremca (prekoputa TC Kalča),  u terminu od 12h do 13h

“Ovom akcijom želimo da podsetimo naše sugrađane, da je Niš grad negovanja sloboda, različitosti i ljudskih prava, i da ispadi rasističkih, nacističkih, neonacističkih i profašističkih grupa sa ciljem širenja mržnje i netrpeljivosti prema svemu što je drugačije, ne smeju da budu tolerisani.”

Antifašistički kolektiv Niš čini grupa nevladinih organizacija iz Niša: Centar za razvoj civilnih resursa (CRCR/AKC), Centar lokalne demokratije (LDA), Odbor za ljudska prava Niš (Odbor), Yurom centar, Ženski prostor i Centar za devojke.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

20.03.

2014.

ja sam bez nadimka [neregistrovani] u 09:26

ujedinjene nacije

STo se tice ujedinjenih nacija pokazale su se u Bosni A posebno U Srebrenici

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage