Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

14. 05. 2013. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Nova radna mesta u Nišu?

Kompanijama „Ajmaks“, „Frukom“ i jednoj velikoj multinacionalnoj kompaniji odobrena je inicijativa za izradu elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade. Ove kompanije žele da ulažu u Niš i zaposle više stotina Nišlija.

Na sednici Gradskog veća usvojen je zaključak o pokretanju inicijative za izradu elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade ovim kompanijama.

„Ajmaks“ je uputio pismo o namerama u kojem menja profil svoje investicije i, umesto ranijih 26 hektara zemljišta, ovog puta traži 8,4 hektara. Vrednost ove investicije je 18 miliona dinara.

„Ovo će biti treći put u ovom sazivu vlasti da se 'Ajmaks' kompaniji pruža šansa i biće i poslednja“, kaže Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša.

Drugi mogući investitor je kompanija „Frukom hendls“  koja se bavi otkupom i preradom voća i povrća. U pismu o namerama, oni su istakli da bi se njihovom investicijom otvorila šansa za zapošljenje 100 ljudi, ali i preko 1.000 saradnika koji bi bili angažovani kroz otkup voća i povrća.

"„Frukom hendls" je jedna od vodećih kompanija za otkup i preradu voća i povrća u centralnoj Evropi. U jednom delu fabrike planirana je hladnjača za skladištenje voća i povrća, a u drugom delu vršiće se njihova prerada. Dobijeni poluproizvodi biće plasirani na strano tržište. Ovo je jedna od ozbiljnijih investicija i doprineće razvoju poljoprivrede“, rekao je zamenik gradonačelnika, Ljubivoje Slavković.

Krajem aprila ove godine, velika multinacionalna kompanija koja uspešno posluje u 23 zemalje sveta i ima širok dijapazon proizvoda, a čije ime se za sada ne objavljuje, obratila se gradonačelniku pismom o namerama.

Ova kompanija ima prihod od 2 milijarde dolara godišnje. Njihovom investicijom najavljuju se otvaranje 1.000 radnih mesta u poslovnom objektu koji će biti površine 10.000 m2. 

„Vrednost investicije je 20 miliona evra i zemljište predviđeno za ovu investiciju je ulica Vazduhoplovaca, u neposrednoj blizini aerodroma „Konstantin Veliki““,  kaže Milan Ranđelović, šef Kancelarije za lokalni ekonosmski razvoj grada Niša.

Očekuje se da grubi radovi izgradnje fabrike budu završeni do kraja godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage