Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

18. 09. 2012. Niš

Autor: Zorica Milenković; foto: Dragan Vidojković Izvor: Opština Palilula, City radio

Uređenje parka Bubanj po dinamici projekta!

Radovi na rekonstrukciji prostora oko spomen obeležja na Bubnju i Amfiteatra trebalo bi da budu završeni do 15. oktobra. A nakon ove rekonstrukcije radovi na uređenju Spomen parka Bubanj tek predstoje.

Prostor oko spomen obeležja na Bubnju i Amfiteatra rekonstruiše se u okviru projekta prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, „Saradnja za održivi razvoj kulturnog turizma u opštinama Bobov Dol i Palilula".

Predsednik GO Palilula Boban Džunić očekuje da će izvođač radova ispoštovati rok.

On je nedavno sa saradnicima, predstavnicima Zavoda za zaštitu spomenika kulture i JKP Gorica u Nišu, obišao Spomen park Bubanj, a očekuje se da uskoro ovaj lokalitet obiđu i predstavnici Evropske Unije, kako bi se uverili da se radovi, u koje je uloženo 121.666 eura, izvode po planu.

Izvođač radova, koji je izabran na tenderu, društvo MD Gradnja Inženjering Transport – Niš, ima rok do sredine oktobra da završi planirani posao iz projekta.

Menadžer projekta, Miloš Stojadinović kaže da će osim rekonstrukcije i izgradnje sedišta u Amfiteatru biti uređene i staze oko spomen obeležja i unutar parkovskih površina, rekonstrukcija česme i platoa, vejnika, postavljanje klupa na širem području spomen parka, nove sadnice.

Predsednik GO Palilula Boban Džunić je rekao da se očekuju nove donacije jer postoji prostor za dalji rad na proširenju projekta.

“Opšti cilj projekta, koji ostvarujemo u partnerstvu sa opštinom Bobov Dol u Bugarskoj je promocija i razvoj kulturnog turizma u prekograničnom regionu kroz unapređenje i modernizaciju infrastrukture dve opštine“, rekao je Džunić.

U opštini Palilula kažu da ovim posao u parku nije završen. Potrebno je rekonstruisati vodovodnu mrežu, rasvetu i tehničko obezbeđenje, postaviti pokretne toalete, razviti programske sadržaje koji bi privukli posetioce – turiste, otvoriti informativno-turistički centar i obezbediti zaštitu i bezbednost objekata u spomen parku, kao i redovno održavanje.

Ako se to ne dogodi, vratićemo se na početak priče i neku novu akciju uređenja i rekonstrukcije parka „Bubanj“ koji će za neku godinu obeležiti 50 godina od otvaranja spomen obeležja i 33 godine od proglašenja kulturnim dobrom od izuzetnog značaja, poručuju iz ove niške opštine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage